Tineretul Social Democrat isi alege astazi noua structura de conducere, actualul presedinte, deputatul Victor Ponta, renuntand la functie din cauza varstei. Cei doi competitori pentru functia de presedinte al TSD sunt Claudiu Manda si Nicolae Banicioiu, ambii deputati.
"Nu mai vrem sa pastram in politica romaneasca sabloanele dambovitene ieftine dupa care s-au construit majoritatea grupurilor politice! Trebuie sa fim reprezentati de eficienta si profesionalism, nu de grupuri de interese si jocuri de influenta", este ideea care reiese din manifestul de candidatura al lui Claudiu Manda.
Potrivit acestuia, TSD este componenta din formatiunea social-democrata menita sa aduca voturile tinerilor spre stanga politica. De cealalta parte, Nicolae Banicioiu candideaza in tandem cu Catalin Ivan pentru functiile de presedinte TSD, respectiv secretar general. "Credem in valorile social-democratiei si intr-o societate responsabila. Principiile dupa care ne ghidam sunt bazate pe solidaritate, egalitate, justitie sociala si responsabilitate. Doctrina social-democrata este solutia majora pentru Romania", este unul din principiile echipei Banicioiu - Ivan.
Cei doi isi propun, printre altele, sa promoveze imaginea PSD si TSD, sa asigure coeziunea echipei de conducere la nivel national, sa implice colegii social-democrati in actiunile formatiunii. (A.N.)