Cele mai importante evenimente

E limpede pentru oricine, cel mai important eveniment pentru scena politica locala a fost reprezentat de alegerea secretarului de stat din cadrul MAI, Victor Paul Dobre, in functia de vicepresedinte national al PNL. Chiar daca Dobre ar spune acum ca functia din cadrul partidului nu este atit de importanta pe cit ar putea parea la o prima analiza, lucrurile stau cu totul altfel. Asta pentru ca secretarul de stat va avea o cu totul alta pozitie in fata copresedintelui Aliantei D.A. de la Galati, democratul Mircea Toader.

Cel mai inspirat politician

Si in acest capitol vom face referire la Victor Paul Dobre, care a reusit sa puna organizatia liberala de la Galati pe o pozitie importanta in structura nationala a PNL.

Cel mai activ partid

Partidul Conservator se misca extrem de mult, in tot mai multe directii, de cind s-a retras de la guvernare. Pe linga sprijinul politic pe care consevatorii sint decisi sa-l acorde doar liberalilor, pecistii isi indreapta atentia, cel putin din punct de vedere declarativ, spre problemele pensionarilor. Desi nu se poate spune ca PC a rezolvat problemele importante al batrinilor cu venituri foarte mici, din ce in ce mai multi pensionari vad in Eugen Durbaca omul trimis de Dumnezeu sa-i ajute.

Cele mai tari declaratii

"Din punct de vedere politic as vrea ca in Parlament sa fie mai putini parlamentari care dorm in timpul sedintelor", a declarat deputatul PC de Galati, Liviu Bogdan Ciuca.

"Victor Paul Dobre a aratat ca, in zilele urmatoare, vor fi realizate anumite verificari la nivelul serviciilor deconcentrate si a agentiilor guvernamentale in ceea ce priveste conducerea numita pe criterii politice. PD, pentru ca despre PD este vorba, are directori-membri de partid, dar acesti oameni nu au fost numiti politic, ci au dat concurs pentru a-si ocupa posturile", a precizat purtatorul de cuvint al Organizatiei Judetene PD Galati, Mihail Boldea.

Imediat dupa terminarea vacantei de iarna scena politica nationala si cea locala au luat foc. Cei mai importanti oameni politici din organizatia PNL din Galati, Paul Pacuraru si Paul Dobre, au intrat intr-o lupta politica la finalul careia doar unul dintre ei a iesit victorios. Din acest motiv citiva circotasi au pariat deja pe migrarea marelui pierzator, Pacuraru, spre partidul lui Stolojan.