Romania Libera publica articolul "Mai multi parlamentari PDL s-ar indrepta catre PSD", pe care il puteti citi in continuare.
'Guvernul ar putea pierde, la votul motiunii de cenzura initiate de PSD, sustinerea unui grup de parlamentari PD-L, care ar fi iritati de faptul ca masurile de austeritate le limiteaza accesul corect la resurse si ii impiedica brutal sa-si mentina promisiunile electorale, au declarat pentru NewsIn surse din Partidul Democrat-Liberal.
Motiunea de cenzura preconizata de catre PSD va fi sprijinita de un grup de parlamentari ai PD-L, unii dintre ei dand semnale colegilor lor ca nu intentioneaza sa mai sustina cabinetul Boc.
"Ce s-a intamplat marti la Camera Deputatilor, la motiunea simpla, si miercuri la votul pentru judecatorul de la Curtea Constitutionala, sunt doua exercitii de forta. Unii parlamentari PD-L arata pisica guvernului. Parlamentarii care-si pierd accesul corect la resurse sunt dispusi sa darame propriul Guvern", au declarat surse democrat-liberale.
Exista deja trei filiale in care cei trimisi in Parlament creeaza probleme conducerii PD-L la nivel central: Iasi, Timis si Prahova.
In Iasi, grupul nemultumitilor este condus de senatorul Mihaela Popa existand suspiciuni ca pozitiile recente ale deputatului Daniel Oajdea, contrare liniei oficiale a partidului, sunt dirijate din umbra de Popa.
"La Prahova, senatorii Iulian Badescu si Georgica Severin sunt nemultumiti ca nu-i lasa Roberta Anastase sa-si vada de treburi", a spus un pedelist. De altfel, Badescu a anuntat miercuri ca a demisionat din PD-L si a trecut la PSD.
De asemenea, deputatii PD-L care au votat marti pentru motiunea simpla impotriva ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, provin toti trei din judetul Timis: Gheorghe Ciobanu, Iosif Dragulescu si Marius Dugulescu.
Tot in grupul celor care au amenintat ca vor vota motiunea de cenzura contra premierului Emil Boc mai este si senatorul de Gorj, Ion Ruset, care s-a remarcat pentru ca in Senat a votat in Comisia pentru munca alaturi de opozitie la Legea pensiilor.
"Nu exista nicio modalitate de a-i disciplina pentru ca votul nu este imperativ. Sunt oameni care nu ajuta guvernul daca risca sa piarda sprijinul cetatenilor din colegiile pe care le reprezinta", au mai mentionat sursele citate.
La nivelul conducerii celor doua grupuri parlamentare ale PD-L, cel din Camera Deputatilor si cel din Senat, exista deja suspiciuni ca unii dintre "rebeli" si-ar fi negociat afilierea la unul dintre cele doua partide de opozitie, PSD si PNL.'