Dinu Patriciu a fost ales din nou presedinte al filialei judetene PNL din Prahova, fiind singurul candidat. Nemultumit de rezultatul alegerilor, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, a renuntat la functia de vicepresedinte al PNL.
Fostul presedinte al PNL Prahova, Dinu Patriciu, a fost reales lider al organizatiei judetene duminica seara, la Ploiesti, cu 612 voturi “pentru“ si 102 “impotriva“. Patriciu a fost votat in cel de-al doilea scrutin, aprobat de un vot consultativ, dupa ce a modificat componenta initiala a echipei sale de conducere. Dupa primul scutin, echipa propusa initial de Dinu Patriciu, conform statutului, a fost respinsa de plenul conferintei, 456 de voturi “impotriva“ si 313 voturi “pentru“.
Referitor la vot, liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ca alegerile au fost corecte, iar statutul partidului a fost respectat. La randul sau, Patriciu a subliniat ca cel mai important lucru este ca liberalii prahoveni sa incerce sa rezolve tensiunile dintre ei si sa fie uniti. El a conchis ca “PNL trebuie sa lupte pentru a instaura normalitatea“.
Potrivit unor surse din PNL, alegerile au fost contestate de mai multi lideri liberali, fiind considerate nestatutare, deoarece Patriciu nu a implinit din primul tur numarul necesar de voturi. Unul dintre contestatari a fost Mircea Ionescu Quintus, care a incercat sa-i determine pe cei prezenti sa nu se abata de la prevederile statutului si s-a opus votului consultativ dintre cele doua tururi de scrutin.
Cel mai mare nemultumit a fost insa Florin Anghel, care a renuntat la functia de vicepresedinte, dupa ce grupul umanistilor, care au intrat in PNL anul trecut, a parasit sala in semn de protest. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) si fost membru PUR, Florin Anghel, a motivat ca se simte singur intr-o echipa care i-a fost ostila inca de la inceput. El a fost inlocuit, ca vicepresedinte, cu deputatul liberal Ion Preda. Surse din PNL afirma ca Anghel va contesta saptamana aceasta modul de desfasurare a alegerilor si va propune noi alegeri in filiala. Referitor la gestul lui Florin Anghel, Patriciu a declarat ca nu crede ca protestul lui va culmina cu plecarea din partid. El a adaugat ca, in cazul in care Anghel va parasi PNL, va fi schimbat din functia de presedinte al CJ Prahova.