Agerpres informeaza: Liviu Dragnea: USL trebuie sa devina o masinarie electorala incepand din ianuarie 2012
USL trebuie sa devina o masinarie electorala incepand din ianuarie 2012, a declarat, joi, la Tulcea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a precizat ca suprapunerea alegerilor locale cu parlamentarele este un act ‘‘nedemocratic‘‘ si ‘anticonstitutional‘‘.
‘‘Principalul nostru obiectiv este realizarea unei retele umane pentru a ajunge in situatia in care fiecare membru este militant si vorbeste pana in ziua alegerilor cu un numar bine stabilit de cetateni pentru a reusi sa convingem si sa facem fiecare cetatean sa inteleaga ce se va intampla cu viata lui cand vom ajunge la Guvern. Practic, fiecare om din aceasta tara trebuie sa stie din discutia cu membrii de partid cum ii vom influenta viata, pentru ca vrem sa punem in centrul politicii noastre de guvernare omul, nu sistemul. Nu vrem sa imbuibam sistemul in detrimentul unei mase largi de populatie numind-o cinic ‘pierdere colaterala‘‘‘, a declarat, joi, in conferinta de presa, la Tulcea, secretarul general al PSD.
El a mai spus ca fiecare membru de partid va discuta timp de aproape un an cu maximum 20 de persoane care nu sunt inregimentate politic si ca pana pe data de 20 noiembrie doreste ca negocierile din cadrul USL sa se finalizeze astfel incat sa fie incheiate si listele in ordine alfabetica cu candidatii la Consiliul local, fiecare din acestia urmand sa devina un vector de comunicare.
‘‘Am discutat la nivelul conducerii nationale a USL ca si PNL si PC sa procedeze la o constructie similara, astfel incat 31 decembrie sa fie ziua in care toata Uniunea sa fie pusa in dispozitiv, iar practic incepand cu luna ianuarie USL trebuie sa devina o masinarie electorala. Nu mai vrem sa discutam pe programe de guvernare abstracte pe care oamenii nu le asimileaza. Vrem ca fiecare om sa stie ce se va intampla cu viata lui dupa ce ajungem noi la guvernare‘‘, a mentionat Liviu Dragnea.
In ceea ce priveste comasarea alegerilor locale cu parlamentare, secretarul general al PSD a mentionat ca o asemenea situatie este ‘‘un dezavantaj pentru democratie‘‘.
‘‘Este o masura anticonstitutionala si o bataie de joc la adresa cetatenilor. Oriunde in lume, cand se fac alegeri pentru administratia locala, cei care voteaza trebuie sa fie ajutati sa poata lua o decizie in ceea ce priveste administrarea treburilor comunitatii lor fara sa fie bulversati cu alte teme de campanie. Este foarte greu pentru un om sa discearna ce primar va alege si in acelasi timp sa faca o gandire si despre programul de guvernare pe care vrea sa-l sustina votand pentru Parlament. Este o actiune nedemocratica si anticonstitutionala‘‘, a conchis acesta.
Liviu Dragnea s-a aflat la Tulcea unde a avut discutii cu membrii de partid, sindicalisti si reprezentanti ai USL.