AGERPRES informeaza : Crin Antonescu: "Prima preocupare a premierului Mihai-Razvan Ungureanu ar fi trebuit sa fie dialogul cu Opozitia"

Liderul PNL Crin Antonescu a afirmat joi ca in contextul grevei parlamentare si a lipsei de comunicare dintre Putere si opozitie prima preocupare a premierul Mihai-Razvan Ungureanu ar fi trebuit sa fie realizarea unui dialog pe acest subiect cu partidele din opozitie.
"E trist ca dupa trei saptamani premierul sa spuna, in vreme ce se confrunta de la momentul investirii sale cu un parlament invalid caruia ii lipseste o jumatate ca s-ar putea ca saptamana viitoare sa discutam si chestiunea asta. Mi se parea normal ca unui premier nou si preocupat de regulile democratiei si de rolul parlamentului sa-i fie prima grija asta. Cand eu sunt investit fara audieri legale in Comisii, cu o jumatate de sala goala, cand eu am din prima zi a mandatului meu o greva parlamentara a intregii Opozitii, ar fi trebuit, cred eu, sa fie prima preocupare dialogul pe acest subiect", a spus Antonescu.
Intrebat daca ar fi dispus sa participe la consultari pentru detensionarea actualei situatii, presedintele liberal s-a pronuntat pentru "un dialog autentic". "Nu am nimic impotriva dialogului autentic, nu particip la dialoguri ipocrite, la puneri in scena", a adaugat Antonescu.