Discutii sterile si inutile, practic fara niciun fel de rezultat. Astfel am putea descrie intalnirile dintre autoritatile brailene si galatene. Desi, de cateva luni bune, se tot discuta, problema zonei metropolitane Galati-Braila pare sa nu aiba rezolvare.

Primarul Nicolae s-a aratat destul de iritat de faptul ca, dupa nenumarate discutii, nu a reusit sa convinga partea braileana sa dea autorizatiile si acceptul de construire in zona: "La capitolul zona metropolitana, pozitia colegului din Braila este ca ei vor numai zona Braila. Vom vedea daca este chiar asa cum vor ei. Si noi putem face asa, dar e pacat pentru ca, odata si odata, orasele tot se vor uni".

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, a declarat ca nu mai este dispus sa mai poarte discutii cu galatenii pe marginea subiectului privitor la cartierul Siret si la zona metropolitana. Ba mai mult, considera ca primarul habar n-are ce presupune zona metropolitana si ca vorbeste din carti sau din auzite. "Primarul Nicolae are o placa pe care o pune de fiecare data. Ne tot vorbeste despre cum era cand se plimba el prin Franta si ce frumoasa era zona metropolitana, dar nu are macar notiuni minime despre ce inseamna zona metropolitana. Ei se cred superiori, se cred niste arieni, cred ca sunt niste oameni care plutesc pe sus si cred ca legea o fac Prefectura Galati si municipiul Galati", a replicat Bunea Stancu.

Primarul Nicolae s-a aratat indignat, sustinand ca tot acest tam-tam pe care-l fac brailenii nu este decat campanie electorala: "Cu cartierul Siret nu e de glumit. Aici nu avem ce discuta cu brailenii. Terenul de acolo este in proprietatea Galatiului, dat de Guvern pentru a se construi locuinte. Si cu asta punem punct. Trebuie sa incetam acest drum de la Ana la Caiafa, care se tot face. Asa ca, fie ca vor, fie ca nu vor, tot se va face. Eu sunt hotarat sa urnim cat mai repede acest cartier. Drept urmare, in urmatoarele saptamani vom repartiza 700 de loturi pentru teren. E terenul nostru si n-are cine sa ne dea lectii ce sa facem cu el".

Ramane de vazut unde va duce acest conflict dintre Galati si vecinii nostri din Braila. Cert e ca, atata timp cat nu exista un consens si un dialog constructiv intre autoritatile galatene si brailene, nu se va face nimic. E ca si cum ai fi intr-o barca in care sunt doi vaslasi, unde unul trage intr-o directie, iar celalalt in alta. Pentru rezolvarea acestui conflict e nevoie de diplomatie, or primarului Galatiului pare sa-i cam lipseasca aceasta calitate.