Apropierea alegerilor in cadrul PNL Gorj agita spiritele. Liberalii au renuntat sa mai critice adversarii de la alte partide si au inceput un "razboi fratricid". In cursa pentru conducerea partidului au intrat Dan Ilie Morega si Gheorghe Orzan.

Liderii PNL Gorj se razboiesc inaintea Conferintei Judetene pentru alegerea noului presedinte al partidului, programata pentru aceasta primavara. Cu toate ca inca nu a fost fixata data la care delegatii liberali il vor desemna pe cel care ii va conduce in continuare, liberalii gorjeni au uitat de adversarii politici si au ajuns sa se razboiasca intre ei. Pana in prezent, si-au anuntat candidatura la sefia Organizatiei Judetene actualul presedinte interimar, deputatul Dan Ilie Morega, respectiv fostul vicepresedinte al PNL Gorj, Gheorghe Grivei. Purtatorul de cuvant al PNL Gorj, Ion Raut, un simpatizant al taberei Morega, s-a exprimat in mod plastic si a spus ca in partid functioneaza societatea "Dezbinarea SRL", care este condusa de adversarii actualului lider al partidului. Acestia, in frunte cu Gheorghe Orzan, risca, daca nu respecta noul statut al PNL, excluderea din cadrul filialei judetene. Raut a declarat insa ca, deocamdata, nici unul dintre cei vizati de comportament nestatutar nu este in situatia de a fi dat afara din partid. Singurul exclus este, pana in prezent, fostul deputat si vicepresedinte al PNL Gorj, Pantelimon Manta.

Declaratiile lui Orzan au fost "la limita"

Purtatorul de cuvant al PNL Gorj, Ion Raut, ii mai acuza pe adversarii sefului sau pe linie de partid ca nu ar fi indreptatiti sa aspire la o functie de conducere din cauza rezultatelor slabe obtinute la ultimele alegeri: "La PNL Gorj functioneaza Dezbinarea SRL. Noul statut spune foarte clar ce se intampla cu colegii nostri care nu inteleg anumite lucruri. Manta umple ecranele televizoarelor cu tot felul de opinii. Primarul din Bumbesti Jiu, Bobaru, spune ca nu poate sa atinga procentul de 30% fixat de congresul PNL si declara ca partidul este inchis. Daca e inchis, Bobaru pe unde a intrat? A dat cu capul in poarta? In partid stau oameni cu rezultate solide si pe care nu ii ia vantul. La PNL, si usa de la intrare, si cea de la iesire sunt deschise. Fulgii astia ii ia vantul! Si domnul Manta a jucat cartea ca e sau nu exclus si pana la urma am luat o masura drastica in ceea ce il priveste. Noi nu avem ca tinta sa facem excluderi, dar unii nu inteleg aceasta limita pana unde se practica democratia si cand se respecta disciplina de partid. Vor fi exclusi cand in mod insistent o cer. Declaratiile lui Orzan au fost la limita. I-a fost frica: a fost ca un catelus care nu musca. Orzan a ocupat locul sase din zece, ca responsabil de zona. Sa inteleaga si domnul Orzan pe ce loc e si lumea trebuie sa stie - se doreste a fi in fruntea partidului. Ori desfiintam acest SRL prin care se dezbina partidul, ori ii scoatem pe cei care il conduc in afara partidului. Prin noul statut, aceasta firma nu are piata. Le-am dat libertatea sa isi desfiinteze singuri SRL-ul", a mentionat Ion Raut, care si-a laudat seful pe linie politica si a spus ca Dan Ilie Morega ocupa locul I la rezultatele obtinute in alegeri.

Contracandidatul contraataca

Adversarul lui Dan Ilie Morega la sefia PNL Gorj, Gheorghe Orzan, isi justifica rezultatele slabe obtinute in zona de care a raspuns prin faptul ca i-au fost repartizate primarii considerate fiefuri ale PSD. Orzan a mentionat ca nu renunta la candidatura, in ciuda amenintarilor, si ca va respecta statutul partidului: "Domnul Raut spune nazdravanii. Nu sunt eu vinovat ca mi-au fost repartizate localitati cu 5% si am adus dublu voturi. De la 3 sau 4% am ajuns la 10 - 12%. Mai mult nu puteam sa fac in localitati dominate de PSD: Baia de Fier, Alimpesti. La Polovragi, de exemplu, am avut rezultate foarte bune. E contributia mea. Prin faptul ca mi-au fost repartizate acele zone slabe mi-a fost recunoscuta capacitatea. La conferinta judeteana va conta votul delegatilor. Este daunator pentru partid ce se intampla. In loc sa ne criticam adversarii, ne criticam intre noi. Nu trebuie sa raspundem la provocari. Pe mine nu ma poate da nimeni afara din PNL pentru ca respect statutul partidului. PNL nu este o organizatie inchisa sa poata fi dat afara oricine, oricand. In spatele meu e o lista lunga si nu stiu cine va mai ramane la partid daca voi fi exclus. Daca eu sunt un fulg, atunci sa isi vada Raut rezultatele, ca el e un fulg", a spus Gheorghe Orzan.