Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD, premierul Victor Ponta a oferit un raspuns atacurilor venite din partea lui Traian Basescu, afirmand ca avand in vedere deschiderea si curajul presedintelui in exercitiu de a supune atentiei publice discutiile din CSAT, ar fi o buna idee desecretizarea stenogramelor pe marginea rapirii jurnalistilor romani in Irak
"Foarte bine, e foarte bine daca o face, sigur ca da, eram vreo 20 de oameni acolo. Restul, cu amenintarile d-lui presedinte cu stenogramele, ma amuza. Dar nu vrea sa le desecretizeze pe toate? N-ar fi mai bine totusi sa le desecretizam pe toate? Sa le vedem si pe cele din vremea cand era premier dl Boc, ce se vorbea la CSAT? Si cele in care au decis reducerea bugetului pentru aparare? Nu vrea sa le desecretizeze si pe acelea? Ca bugetul pentru aparare a fost redus in fiecare an. Nu ar vrea dl presedinte Basescu sa le desecretizeze? Cred ca ar fi foarte bine sa le desecretizeze. Dar nu am putea sa desecretizam discutia din CSAT despre rapirea din Irak? Nu crede dl presedinte Basescu ca ar fi o idee buna sa desecretizeze, sa aflam cine i-a rapit si cine i-a adus inapoi si cat ne-a costat? Eu cred ca este o idee foarte buna sa desecretizam, daca asa zice dl presedinte Basescu, sa incercam cu rapirea din Irak. Sunt convins ca maine o desecretizeaza, ca nu are nimic de ascuns dl presedinte, nici sume, nici cifre, nici persoane. Sa nu se joace cu focul, pentru ca pisica blanda stiti cum...", a declarat Ponta, legat de afirmatiile lui Traian Basescu ca ar putea sa publice stenogramele din sedinta CSAT in care premierul a plecat foarte repede din cauza bugetului MApN.
Ponta a adaugat ca nu are informatii despre discutiile din CSAT despre rapirea jurnalistilor romani in Irak dar ca "e pacat" ca Basescu sa nu fie curajos pana la capat. "Eu nu pot sa le desecretizez, doar dl presedinte poate. Nu, sa le spuna dl presedinte daca e asa de curajos. Nu-i pacat sa nu-l tina curajul pana la capat? Nu am acces la stenograme, doar dl presdinte e cu stenogramele si cu dosarele, eu sunt cu poporul si cu guvernarea", a mai mentionat premierul.