Deputatul Valeriu Zgonea a sustinut ideea iesirii PSD de la guvernare, inaintea sedintei Comitetului Executiv National al partidului, afirmand ca majoritatea parlamentarilor PSD sustine aceasta idee.
Secretarul general adjunct al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat ca majoritatea parlamentarilor PSD s-au pronuntat in sedinta saptamanala, pentru iesirea partidului de la guvernare.
"In randul parlamentarilor exista o nemultumire de foarte mult timp ca timp de noua luni de zile foarte multi colegi nu au fost pusi pe functii, asa cum era Parteneriatul pentru Romania, ca s-a tergiversat, ca anumite masuri care trebuiau sa scoata Romania din criza nu au fost luate (...) Parerile au fost impartite in functie de ce s-a discutat, unii au fost pro, altii au fost contra, totusi suntem fericiti in acest moment ca am pastrat stabilitatea guvernamentala ca sa putem sa luam banii pentru cetatenii Romaniei pentru pensii si salarii pentru urmatoarele luni de zile", a declarat Zgonea.
"Orice minut pe care-l stam la guvernare acuma creeaza un prejudiciu de imagine si tuturor celor care au votat PSD. Daca majoritatea (liderilor din CEx, n.r.) va decide sa plece, eu sunt primul care ma bucur pentru ca plecam dintr-o guvernare de dreapta care mi-a facut mai mult rau si mie si cetatenilor care ma voteaza pe mine si care voteaza Romania", a mai sustinut Zgonea.
De cealalta parte, deputati ai PD-L spun ca demersul premierului de a-l demite de Dan Nica din postul de vicepremier si ministru de Interne este definitiv, avand mandat din partea PD-L, unii avansand posibilitatea unui Guvern minoritar in cazul in care PSD va decide intrarea in opozitie.