Deputatul PD Romeo Raicu considera ca Guvernul Tariceanu si ministrul Sanatatii trebuie sa-si revizuiasca politica privind sistemul sanitar si de protectie sociala pentru ca Romania sa nu se mai afle pe pozitii nefavorabile in evaluarile OMS. El a afirmat ieri, intr-o declaratie politica, faptul ca, prin Ordonanta de Urgenta 38/2005, “noul sistem nu sustine in nici un fel categoriile sociale defavorizate“.
Raicu sustine ca, in statele democratice, Guvernul, prin Ministerul Sanatatii, este responsabil de starea de sanatate a natiunii si ar trebui sa ia “decizii politice juste si ferme“ care sa duca la performanta sistemului si la ameliorarea starii de sanatate a populatiei. El a aratat ca Guvernul PSD a adus sistemul sanitar in cea mai grava criza pe care sistemul de sanatate a inregistrat-o dupa 1989 si mentioneaza ca principalele cauze ale crizei din sanatate sunt determinate de managementul defectuos al guvernului trecut, “care a subfinantat sistemul de sanatate, a deturnat sume din fondul asigurarilor sociale de sanatate si a utilizat aceste fonduri pentru alte scopuri“.
Raicu s-a referit la ordonanta de urgenta din 2005, prin care copiii, studentii, gravidele si lauzele sarace, persoanele cu handicap si veteranii de razboi nu vor mai primi medicamente gratuite.