Contestatiile rasarite din senin la adresa corectitudinii alegerilor pentru functia de presedinte al Organizatiei Municipale a PD Constanta, castigate de deputatul Laurentiu Mironescu au fost solutionate. Din cate au declarat democratii, verdictul de la Bucuresti este favorabil lui Laurentiu Mironescu. Cu alte cuvinte, chiar daca presedintelui Organizatiei Judetene a PD Constanta, deputatul Stelian Dutu, nu ii convine situatia, acesta trebuie sa se impace cu gandul ca Laurentiu Mironescu este bine-mersi pe functie.
Potrivit deputatului Laurentiu Mironescu, Comisia Nationala de Statut, Etica si Litigii - forul la care au fost transmise contestatiile semnate de cativa democrati constanteni, contestatii sustine vehement de presedintele Comisiei de Etica si Litigii a PD Constanta, Vasile Francu - a prezentat un raport Biroului Permanent National. Urmeaza ca, in baza analizei raportului mentionat, BPN-ul sa redacteze si sa prezinte in cursul zilei de vineri raspunsul fata de contestatii. Insa raspunsul se stie deja: alegerile pentru sefia Organizatiei Municipale a PD Constanta s-au desfasurat conform statului si regulamentului partidului. Asadar, presedintele ales a primit „validarea” si de la nivel central.

Democratii constanteni vor fi luati la intrebari de Cezar Preda

In schimb, surse din PD sustin ca nu acelasi lucru se poate spune despre alegerile desfasurate la nivelul Organizatiei Municipale Mangalia, acolo unde presedinte a fost ales Ion Negrea. Aici urmeaza ca democratii sa mai analizeze situatia, intrucat sunt suspiciuni ca alegerile au fost trucate. In ceea priveste alegerile pentru sefia Organizatiei Municipale a PD Medgidia, se pare ca presedintele ales va primi si OK-ul Bucurestiului. Mai departe, pe langa faptul ca Laurentiu Mironescu a castigat „meciul” cu Stelian Dutu, in cursul zilei de duminica, 30 octombrie a.c., urmeaza ca trei reprezentanti ai conducerii centrale a partidului sa vina la Constanta pentru analizarea situatiei Organizatiei Judetene. Conform declaratiilor deputatului Laurentiu Mironescu, cei care vor sosi duminica la Constanta sunt vicepresedintii la nivel national ai PD Cezar Preda si Silvian Ionescu, respectiv secretarul executiv al PD Ghita Falca. Acestia vor evalua atat situatia organizatiei, dar se pare ca vin si pentru o mustruluiala, respectiv trasarea directiilor pe care conducerea judeteana trebuie sa le urmeze astfel incat, printre altele, sa dispara tensiunile existente in acest moment.