Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, spune ca declaratia lui Sebastian Lazaroiu care a afirmat ca Teo Trandafir va pleca din PDL, nu are niciun sens. Cat despre venirea lui Popescu Piedone in PDL, Toader o exclude deocamdata, fiindca in acest caz si-ar pierde mandatul, dar spune ca asa ceva s-ar putea intampla in 2012.
Deputatul PDL Mircea Toader spune ca Teo Trandafir a semnat o deziune la PDL, a candidat in numele partidului, va incepe activitatea in grup si o asemenea supozitie i se pare "fara sens". "Nu inteleg de ce domnul Lazaroiu a spus asa ceva si nu inteleg nici logica", a declarat Toader.
Deputatul PDL combate si afirmatia lui Lazaroiu cum ca Teo este "o fire naravasa" si "nu se va obisnui cu un anumit tip de disciplina".
"Pana sa spui ca nu se va incadra in partid, trebuie sa vedem daca se incadreaza. Eu o astept cu toata deschiderea la grupul parlamentar al PDL. Activitatea de parlamentar este diferită de cea politica in sensul organizatoric. Are dreptul la initiative. Am discutat la BPN cand a fost prezentata si felicitata. Si-a aratat toata disponibilitatea si sigur va deveni un soldat disciplinat al partidului. Nu vad de ce a fost nevoie de afirmatia asta a domnului Lazaroiu", a afirmat Mircea Toader.
Afirmaţia lui Lazaroiu ca Teo va fi o "voce incomoda in PDL" este respinsă de Toader. "E nevoie de o justificare ca sa spui asa ceva. Deocamdata, pana la proba contrarie, daca merg pro causa din start si spun ca va fi o vice diferita in PDL, inseamna ca plecam fără ideea ca am putea colabora. Prin absurd, daca ar fi in PC, acolo nu ar fi o voce incomoda daca presupunem ca, din punct de vedere politic, e o voce mai rebela? Eu nu cred in asa ceva si sunt convins ca a fost o afirmatie gratuita", a declarat Toader care a confirmat ca Teo doreste sa activeze in Comisia de munca.
Mircea Toader nu da credit nici afirmatiei lui Lazaroiu ca primarul Popescu Piedone ar intra in PDL.
Daca ar veni in PDL, Piedone si-ar pierde mandatul, explica Toader care nu exclude total ca acest lucru sa se intample la viitoarele alegeri.
"Ca sa poata sa se inscrie domnul Piedone in PDL in sensul strict al legii, ar trebui sa isi dea demisia din pozitia de primar al sectorului 4, fiindca altfel isi pierde mandatul.
Ce va fi pana in 2012 e discutabil. Sa ajungem acolo!