Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit pe deputatul independent Liviu Nistoran presedinte al Autoritatii Nationale de Reglemantare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), acesta inlocuindu-l pe Dan Georgescu, eliberat din functie la inceputul saptamanii.
Nistoran a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti si infiintat mai multe companii de telecomunicatii, cum ar fi Globalnet, Avenir Telecom sau Netcom.
In 2004, el a fost ales deputat de Calarasi, pe listele Partidului Democrat.
Nistoran a fost exclus din PD in octombrie 2007, pentru votul "impotriva" la motiunea de cenzura a Partidului Social Democrat. El a afirmat la acea data ca nu va vota motiunea si a acuzat conducerea PD ca a creat "o falie" intre echipa de conducere si parlamentarii democrati.
Ulterior, liderul partidului Emil Boc a anuntat excluderea din partid a parlamentarilor Liviu Nistoran si Radu Tarle, pentru votul "impotriva".
In decembrie 2007, Nistoran a afirmat ca nu a primit nicio informare oficiala privind excluderea din partid si ca va depune plangere penala impotriva liderului si viceliderului grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu si Valeriu Tabara, pentru ca cei doi l-au exclus din acest grup parlamentar.
Nistoran figureaza ca deputat independent din decembrie 2007.
Conform legislatiei, Nistoran va fi nevoit sa isi dea demisia din Parlament, functie incompatibila cu cea de sef al ANRCTI.