Deputatul liberal Mihai Voicu s-a interesat in ultima sedinta de Birou Permament al Camerei Deputatilor daca pedelista Monica Iacob-Ridzi este sau nu in concediu medical, in conditiile in care aceasta ar fi fost prezenta luni noapte la votul pentru desemnarea unui judecator la Curtea Constitutionala. Ingrijirea copilului nu e boala, i-a replicat un pedelist.
Mihai Voicu vrea sa-i trimita Politia bolilor Monicai Iacob-Ridzi acasa. In sedinta de Birou Permanent a Camerei de miercuri, acesta a dorit sa afle daca pedelista este sau nu in concediu medical.
"Daca doamna Monica Iacob Ridzi se afla in concediu medical, va cer in mod oficial sa sesizati politia si Casa de asigurari de sănătate Hunedoara, pentru ca banuiesc ca legea aceea cu oamenii care trebuie sa fie acasa in timpul concediului medical este valabila pentru toti cetatenii Romaniei", a spus Voicu.
Replica a venit din partea deputatului PDL, Gheorghe Albu: "Nu este concediu medical pentru boala, ci este concediu pentru ingrijire copil; asta nu inseamna ca esti acasa bolnav, daca este pentru ingrijire copil, nu trebuie sa stai legat in casa. Asa cred. Ea nu este bolnava, Doamne fereste!"
Voicu a avut ultima replica: "Atunci, daca lucrurile stau asa, este momentul sa o invitam la Comisia juridica pentru audiere cu privire la perchezitia informatica, pentru ca daca a putut sa vina la doua noaptea la un vot, banuiesc ca poate veni si la o ora decenta la Comisia juridica".
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi a nascut in aprilie un baietel.
DNA a solicitat in luna februarie ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului PD-L Monica Iacob Ridzi in vederea inceperii urmaririi penale intr-un al doilea dosar. Este vorba de o licitatie antedatata privind achizitia de calculatoare si laptopuri, considerata ilegala de anchetatori. Prejudiciul estimat este de 24.000 euro. Totodata, DNA a cerut Parlamentului aprobarea unei perchezitii informatice a calculatorului fostului ministru.
Ridzi mai este acuzata intr-un dosar legat de "Afacerea 2 mai" de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial; fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie; instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic savarsita prin incalcarea masurilor de securitate; instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept.