Vicepresedintele Camerei Deputatilor Miron Mitrea anuntat ieri ca „razboiul de gherila“ intre Putere si Opozitie a reinceput, in conditiile in care deputatii Coalitiei au propus ca regulamentul sa fie dezbatut marti, miercuri si vineri cu program prelungit pana la ora 23.00.
„Colegii de la Alianta si de la Coalitie au propus sa renuntam la Sedinta Comuna a celor doua Camere care trebuia sa aiba loc vineri, in care trebuia discutat proiectul de buget al Guvernului“, a explicat Mitrea. El a subliniat ca nu se vor discuta legile integrarii si nici bugetul, pentru ca „nu sunt prioritate a Romaniei, dupa parerea deputatilor de la Putere“, singura prioritate fiind schimbarea presedintilor Camerelor. Miron Mitrea a adaugat ca singurul lucru castigat de Opozitie, in sedinta, a fost obtinerea zilei de joi pentru activitatile in Comisii, prin care se vor obtine noi proiecte de legi prioritare de dezbatut. Mitrea a mai spus ca, din moment ce bugetul national nu este prioritar, si discutarea bugetului Camerei a fost amanata pentru sedinta de miercuri a Biroului Permanent.
Referitor la refuzul Aliantei de a negocia deblocarea lucrarilor Camerei, viceliderul deputatilor Miron Mitrea a afirmat ca Tariceanu „are probabil alte prioritati“ decat cele ale social-democratilor. Deputatul PSD a mai adaugat „din momentul in care se retrece la o intoleranta politica in lupta din Parlament, este clar ca vor folosi toate metodele, inclusiv motiunea simpla“. El a precizat ca 56 de deputati PSD au depus ieri o motiune simpla intitulata „Panea anului 2006 in prag de a fi compromisa“.