Majoritatea comisiilor Camerei Deputatilor nu au lucrat nici miercuri, nici joi, dupa ce deputatii au avut luni liber de Paste, iar marti dezbaterea politica pe tema IMM-urilor abia a adunat putin mai mult de o suta de deputati. Intrucat ieri nu a fost sedinta de plen la Camera, deputatii ar fi trebuit sa lucreze in comisii, asa cum stabilise Biroul Permanent. Sub justificarile "studiu individual" si "documentare in teritoriu", in cele mai multe comisii nu s-au tinut sedinte, contrabalansand parca activitatea destul de aglomerata de la Comisia juridica, unde a fost prezent si ministrul Justitiei, Monica Macovei. Salile de sedinta ale Comisiei pentru drepturile omului, Comisiei pentru abuzuri, Comisiei pentru cultura si Comisiei pentru politica economica afisau sigilii solitare, semn ale unei activitati extrem de "intense".
Cea mai mare parte dintre comisii nu au lucrat nici miercuri dupa-amiaza, dupa terminarea sedintei in plen a Camerei. Aceleasi sigilii care strajuiau miercuri dupa-amiaza sala Comisiei de politica economica, a celei pentru drepturile omului si a Comisiei de abuzuri erau si joi dimineata neatinse, semn al interesului deputatilor pentru dezbaterea proiectelor de legi. O situatie similara s-a inregistrat si saptamana trecuta, cand febra Sarbatorilor Pascale i-a cuprins pe cei mai multi dintre deputati inca de joi.
Minivacanta luata in avans in aceasta joi de cei mai multi dintre depu-tati - dupa cum se stie, ei au vinerea program in circumscriptiile teritoriale - se va prelungi pana marti, deoarece parlamentarii beneficiaza de inca o zi libera, de data aceasta oficial. In prima zi a saptamanii viitoare este 1 Mai, astfel ca deputatii, ca si alti oameni ai muncii au zi libera.