Deputatii vor avea saptamana viitoare activitate in circumscriptiile electorale din teritoriu si nu vor veni la Parlament, a decis miercuri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, 90% dintre deputati, inscrisi in cursa electorala, urmand sa-si depuna candidaturile pana in data de 21 octombrie.
Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a declarat ca programul deputatilor din saptamana 27 octombrie -1 noiembrie nu a fost inca stabilit, acest lucru urmand sa fie decis dupa o alta sedinta a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.
Valeriu Zgonea a mentionat faptul ca Parlamentul ar putea fi convocat in cazul in care ar veni de la Guvern proiectul bugetului de stat pe anul 2009.
In ciuda acestor acestor declaratii, este posibil ca deputatii sa intre intr-o vacanta neoficiala prelungita, pentru a se pregati de campania electorala si pentru alegerile din 30 noiembrie. Potrivit Mediafax, in ultimile luni, prezenta deputatilor la lucrarile Parlamentului a fost scazuta, chiar daca aveau program de lucru doar de doua-trei zile pe saptamana.