Senatorul Ilie Sarbu, liderul Grupului parlamentar PSD din Senat, a anuntat printr-un comunicat de presa, ca PSD va sesiza Curtea Constitutionala in cazul deputatului Maria Barna.
"Abuzurile comise de parlamentarii puterii lovesc, zilnic, la baza institutiei fundamentale a democratiei, Parlamentul. Incalcarile flagrante ale legii au devenit o practica pentru PDL, dar, mai nou, si reprezentantii UNPR au intrat in aceasta cursa a disperarii si panicii. Recent, Maria Barna, presedintele Comisiei de buget, finante din Camera Deputatilor a trimis plenului comun, spre dezbatere si vot, raportul referitor la Curtea de Conturi, desi documentul este nestatutar si ilegal, din cauza lipsei de cvorum.
Alaturi de colegii senatori din PSD si PNL am demonstrat clar, ca toate sedintele au fost nestatutare, iar intocmirea si trimiterea raportului de catre doamna Barna reprezinta un abuz evident. Obisnuita insa, cu practicile nedemocratice care se manifesta in arcul guvernamental, Maria Barna si-a asumat aceasta ilegalitate, sperand probabil ca legea nu se va aplica niciodata celor din PDL si UDMR.
In numele grupului parlamentar al PSD doresc sa anunt public faptul ca vom face o sesizare la Curtea Constitutionala impotriva doamnei Maria Barna, pentru ca numai astfel putem stopa practicile ilegale din Parlament.
Personal, nu ma surprinde atitudinea doamnei deputat Barna, pentru ca aceasta si-a demonstrat deja "loialitatea" fata de cei care au votat-o in 2008, cand a candidat pe listele PSD Timis, prin bunavointa organizatiei noastre. Iata ca de la traseismul politic pana la comiterea unor ilegalitati nu e un drum prea lung."