Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca se asteapta ca PNL sa nu isi desemneze candidat la alegerile partiale pentru colegiul de deputat din in Sectorul 4, in locul lasat vacant de Daniela Popa, pentru a respecta astfel o intelegere explicita parafata de PSD si PNL la nivelul Bucurestiului.
"Am avut la nivelul Bucurestiului o intelegere politica cu PNL: in conditiile in care se elibereaza un colegiu de parlamentar care a apartinut PNL, nu intervenim si nu punem candidat si ii sustinem, in conditiile in care se elibereaza un mandat care apartine Aliantei PSD+PC, atunci liberalii nu pun candidat si ne sustin ei pe noi", a spus Geoana.
El a spus ca situatia care se va crea prin vacantarea postului de deputat detinut de Daniela Popa la nivelul Sectorul 4 este similara celei de la Sectorul 1, unde PSD nu a pus candidat si il spijina pe candidatul PNL Radu Stroe.
Geoana a spus ca la nivelul Colegiului 1 din Sectorul 1 PSD acorda PNL un sprijin politic si moral, fara a se implica in campanie in sens propriu.
Intrebat daca se asteapta ca liberalii sa nu-si desemneze candidat in Sectorul 4, pentru postul vacantat de Daniela Popa, Geoana a raspuns afirmativ: "Da. Aceasta este o intelegere explicita facuta cu PNL la nivelul Bucurestiului. Nu e o decizie nationala. Pentru Bucuresti am considerat ca este un lucuru intelept sa ne protejam si sa ne spijinim unii pe ceilalti".
Daniela Popa a primit, miercuri dimineata, avizul comisiilor de buget-finante pentru a fi numita in conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), eventualitate in care va trebui sa demisioneze din Parlament.
Daniela Popa a precizat, marti, ca s-a gandit sa candideze pentru postul de membru al CSA, unde mandatul este de 5 ani, iar daca va trece de votul Parlamentului, va renunta la Parlament si la PC. "M-am gandit sa candidez, dar nu stiu cand se finalizeaza. Eu am avansat aceasta chestiune", a precizat Popa, intrebata despre candidatura sa pentru postul de membru al CSA.