Senatorul PSD, Antonie Iorgovan, a anuntat ieri in Plenul Senatului ca partidul sau va depune astazi un denunt penal, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie, impotriva “cetateanului Traian Basescu“. Motivul il reprezinta modalitatea prin care presedintele Traian Basescu, in calitatea anterioara de primar general al Capitalei, si-a ingaduit sa se autoimproprietareasca“.
Antonie Iorgovan sustine, in numele PSD, ca felul in care Basescu a ajuns in proprietatea apartamentului cumparat pe timpul cat a fost primar general nu reprezinta o simpla inginerie imobiliara, ci fapte de natura penala. Ca profesionist al Dreptului, Antonie Iorgovan este de parere ca “cetateanul Traian Basescu“ a savarsit “in concurs real infractiunile de fals in declaratii, uz de fals si abuz in serviciu“.
In cazul in care abuzul in serviciu va fi demonstrat, pedeapsa poate varia intre sase luni si trei ani de inchisoare, pentru abuz contra intereselor persoanelor se poate ajunge chiar la sase ani .
Principala vina de care este acuzat Traian Basescu de catre PSD este de a fi mintit pentru a putea beneficia de dreptul de cumparare a locuintei nationalizate.
In privinta imunitatii de care beneficiaza presedintele Romaniei, Antonie Iorgovan a explicat ca este similara cu cea a parlamentarilor, adica este vorba de imunitate doar pentru voturi si opinii politice exprimate in exercitarea mandatului.