Vicepresedintele democrat Mihail Boldea a vorbit ieri despre raportul de control realizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) din care reiese ca autorizatiile de construire semnate de arhitectul sef Eleonora Marin din Primarie, de la data de 23 ianuarie 2006 si pana astazi, nu au acoperire legala.

In primul rand, Mihail Boldea reamintit ceea ce noi am scris acum cateva zile, si anume ca, in momentul in care Eleonora Marin ar fi candidat pentru postul de arhitect sef, pe atunci vacant la Primarie, aceasta era deja pensionara si nu ar mai fi avut dreptul sa fie angajata ca functionar public. La concurs i-a fost respins dosarul tocmai din acest motiv, al statutului de pensionar pe care il ocupa in acel moment Eleonora Marin.

Totodata raportul arata ca, din ianuarie 2006 si pana in prezent, Eleonora Marin activeaza in cadrul Primariei la Serviciul de Gestiune a Patrimoniului si primeste o indemnizatie de conducere specifica functiei publice de conducere de arhitect sef, motiv pentru care se incalca Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici. "S-a incalcat Legea nr. 188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici, text valabil la data emiterii dispozitiei primarului de la data de 23 ianuarie 2006 privind delegarea de atributii de arhitect sef catre Marin Eleonora si atribuirea de indemnizatie de conducere specifica functiei publice de conducere de arhitect sef, in sensul ca exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere vacante se realizeaza prin promovarea temporara a unui functionar public care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea acestei functii, iar masura se dispune pe o perioada de maxim 6 luni cu avizul ANFP", a spus Boldea.

De asemenea acesta a intarit faptul ca, avand in vedere baza legala, semnatura Eleonorei Marin nu ar avea valabilitate in functia pe care o ocupa, iar ANFP propune rezilierea contractului de munca al acesteia si organizarea unui concurs pentru ocuparea postului vacant de arhitect sef.