Democratii resping din nou acuzele referitoare la ademenirea primarilor de la alte partide prin santaj si adauga ca motivul pentru care nu au in acest moment reprezentanti acuzati de coruptie este ca in PD s-a facut curatenie inca de pe vremea conducerii lui Traian Basescu.
Liderul democrat Emil Boc s-a aratat ieri nemultumit de acuzele repetate ale Opozitiei in legatura cu numarul mare de primari care au trecut in organizatiile locale ale PD. El a uitat sa faca referire si la acuzele directe pe aceeasi tema ale presedintelui Traian Basescu.
Boc a explicat din nou ca nu exista o politica a partidului sau in acest sens, iar majoritatea primarilor in cauza sunt fosti membri PD care au fost nevoiti sa migreze la PSD in perioada 2000-2004.
Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a mentionat ca dupa datele sale au venit in jur de 102 primari in formatiunea democrata, dintre care 100 fusesera membri ai acestui partid inaintea guvernarii PSD, in timp ce la PNL au venit aproximativ 79 de alesi locali. El s-a aratat nedumerit ca nu se observa ca exista formatiuni, respectiv PC, care si-au triplat numarul de primari fata de mandatele castigate in 2004.
In calitate de ministru al Administratiei si Internelor, Blaga a explicat ca singura solutie pentru rezolvarea acestor situatii o reprezinta descentralizarea financiara propusa in pachetul sau de legi ale reformei, aflat in dezbatere parlamentara.
Totusi, Blaga nu s-a sfiit sa precizeze ca primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, demisionar din PSD, ar fi o achizitie buna pentru PD, in cazul in care s-ar decide sa vina in echipa democratilor. "Dansul este un primar foarte bun. Mergeti in sectorul 2 si intrebati oamenii vizavi de actiunile domnului Ontanu. Nu intamplator a castigat primaria", a aratat Blaga. El a precizat ca PD nu a purtat negocieri cu Ontanu si ca primarul sectorului 2 nu si-a exprimat intentia de a se inscrie in Partidul Democrat.
In legatura cu afilierea unor noi membri la grupurile parlamentare ale PD, precum Dumitru Puzdrea, Emil Boc a precizat ca nu este nimic neregulamentar, iar cei care au probleme cu justitia vor raspunde in fata legii. Vasile Blaga a adaugat ca, desi are parghiile necesare, a "evitat" sa faca verificari in legatura cu diverse persoane care vin in PD.

Curatenia lui Basescu

Democratii sustin ca motivul pentru care reprezentantii PD nu au fost implicati in mari scandaluri de coruptie, de care n-au fost scutiti ceilalti parteneri de guvernare, este ca s-a facut curatenie in partid inca de pe vremea conducerii lui Traian Basescu.
Emil Boc a amintit ca la 15 ianuarie 2002 presedintele de atunci al PD, Traian Basescu, a semnat o hotarare prin care alesii locali care aveau relatii de afaceri cu organisme ale statului erau somati ca in termen de 48 de ore sa opteze intre calitatea de consilieri si mentinerea relatiilor de afaceri. Liderul PD a adaugat ca partidul sau si-a curatat din timp structurile, in ciuda pierderilor suferite cu acea ocazie.