Social-democratii nu vor scaunele de sefi detinute de democrati la institutiile si societatile din judet aflate in subordinea Guvernului. Pozitia PSD a fost sublinata ieri de deputatul pesedist Aurel Nechita. Cu toate acestea social-democratul le-a sugerat pedistilor sa fie atenti pentru ca liberalii si udemeristii vor avea cu siguranta grija sa-si imparta toate functiile-cheie din judet.

"PSD nu vrea sa intre la guvernare sub nici o forma. Este treaba celor care compun acum guvernul cum se reimpart functiile-cheie dupa plecarea PD de la guvernare", a declarat Aurel Nechita.

Legat de acest subiect deputatul pesedist i-a transmis presedintelui Organizatiei Judetene PD ca nici macar cei care si-au ocupat functiile de sefi prin concurs nu sint in siguranta. "L-am auzit pe Mircea Toader spunind ca cei care au dat concurs pentru a ocupa un post nu pot fi schimbati. Toti social-democratii schimbati din functii dupa alegerile din 2004 aveau concursuri date. Dupa eliminarea democratilor de la guvernare ministerele si-au schimbat denumirile. Drept urmare vor fi schimbate si denumirile institutiilor de la nivel local si deci se vor schimba si organigramele care vor fi scoase la concurs", a precizat Nechita.

Activitatea directorilor PD, analizata

Liberalii din Guvern nu vor, cel putin pentru moment, sa confirme sau sa infirme temerile directorilor pedisti. Singurul lucru pe care il spun oamenii lui Tariceanu e acela ca activitatea institutiilor din subordinea Guvernului va fi analizata in scurt timp. Asta pentru ca, "de la ministru pina la directorii din teritoriu, programul de guvernare trebuie respectat".

Daca nu se va intimpla asa, penelistii sint dispusi sa faca ceea ce este necesar pentru ca situatia sa fie corectata. "Intotdeauna exista si oameni care nu-si fac treaba bine, desi au sprijin politic. Se va face o analiza asupra activitatii directorilor de la descentralizate si, daca se va trage concluzia ca e nevoie de luarea unor masuri de corectare a situatiei, vom actiona in consecinta. Tin sa subliniez ca nu sintem in razboi cu nimeni si ca nu-i vom schimba din functii pe directorii care respecta programul de guvernare si etapele de aplicare a acestuia", ne-a declarat ieri secretarul de stat din cadrul MAI, Victor Dobre.

PSD crede ca democratii vor avea soarta pesedistilor din 2004. Dupa ultimele alegeri electorale coalitia PNL-PD-PC i-a vinat pe social-democratii care detineau functii de conducere la nivelul judetului. Daca lucrurile se vor desfasura in modul prezentat de conducerea locala a PSD, democratii cu functii-cheie vor fi "rastigniti" de fostii frati de alianta.