Cronica Romana informeaza: Social-democratii ironizeaza "culoarea verde" folosita in campanie de pedelisti
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Mircea Dusa, l-a ironizat, ieri, pe candidatul PDL din Neamtcare foloseste pe afise culoa¬rea verde, specifica UDMR, sustinand ca a recurs la aceasta solutie pentru ca daca alegea portocaliul nu-l mai vota nimeni.
Mircea Dusa a declarat, citat de Agerpres, ca a fost in judetul Neamt si a constatat, cu uimire, ca in mai multe localitati bannerele si afisele candidatului PDL la alegerile parlamentare partiale sunt de culoare verde, "culoarea tradi¬tio¬nala a maghiarimii si cu care se identifica UDMR".
Vice¬presedintele Camerei Deputatilor crede ca fie repre¬zen¬tantii PDL au cerut culoa¬rea verde de la UDMR in schimbul favorurilor facute Uniunii, fie si-au dat seama ca folosirea culorii portocaliu este in defavoarea lor. "Ma tot gandesc, de ce vrea PDL sa renunte la portocaliu si sa fure culoarea traditionala a ma¬ghia¬rimii? Poate s-au gandit ca la cedarile repetate pe care
le-a facut UDMR pentru a ramane la guvernare trebuie sa ceara ceva in schimb - fie culoarea verde, fie sa candideze pe listele UDMR. Pe listele PDL si cu culoarea portocalie nu-i mai voteaza nimeni", a declarat parlamentarul PSD.
In judetul Neamt, echipa de campanie electorala a candidatului PDL Adrian Radu¬escu pentru alegerile parlamentare anticipate din 21 august a inlocuit portocaliul cu verde pe materialele promotionale.
Surse din cadrul PDL Neamt au declarat ca strategia are ca scop atragerea electo¬ra¬tului care intre timp s-a indepartat de partidul de guver¬namant, partid identificat prin culoarea portocalie.