Voxpublica.realitatea.net informeaza: Mihai Gotiu: De-a rasu-plansul cu Boc si Basescu. Simtirea romanilor si simtirea PDL.
"La finalul lui 2012 efectele masurilor luate (de Guvern - n.a.) se vor resimti si in buzunarele romanilor", a (re)afirmat Emil Boc catre sfarsitul primei parti a Conventiei Nationale a PDL. De-a rasu-plansul aceasta repetare. Asta pentru ca cea mai mare parte a romanilor simt deja in buzunare de mai bine de un an efectele masurilor luate de Guvernul Boc (in diferitele lui variante) din 2008 incoace. Simt si resimt cu varf si indesat si forfetarul, si campania electorala din 2009, si intarzierea cu care masurile anti-criza s-au luat, si modul in care s-au luat. Si mai simt si intarzierea cu care "simtirea" in buzunare va avea un sens pozitiv.
De-a rasu-plansul e si plansul lui Traian Basescu la aceeasi Conventie Nationala a PDL. Daca lacrimile ar fi fost varsate pentru poporul roman si pentru ceea ce a avut de tras (si mai are inca de tras) as fi putut intelege. Dar faptul ca a plans pentru retragerea (de la varful partidului) a lui Berceanu, Videanu si "draga Stolo" e cel putin hilar. Pentru ca am dubii serioase legate de suferinta acestor politicieni in ultimii ani. Asta daca nu cumva poate fi considerat drept "suferinta" faptul ca osciorul din care s-au infruptat a fost mult mai micut decat si-ar fi dorit.
In fine, de-a rasu-plansul e si convingerea cu care presedintele PDL (inca presedintele PDL la ora care scriu acest text, posibil si maine) afirma ca partidul va ramane la guvernare si dupa 2012. Pentru ca singurul argument in favoarea unui asemenea scenariu e incompetenta Opozitiei de a prezenta un program alternativ credibil. Si personaje (candidati) in masura sa convinga electoratul ca un asemenea program poate deveni realitate. Iar faptul ca lupta dintre PDL (indiferent de formula de conducere) si USL se va da doar in acest sens - cine pierde mai putin - e chiar de tot plansul.