Elena Udrea lauda cu ravna curajul si barbatia lui Basescu
Senatorul Gheorghe Pop a sustinut o declaratie politica intitulata: Cum ne explica Udrea de ce Basescu e "C/cocos"
Urmaream mai zilele trecute in mediul online cum o distinsa doamna ministru nu pridideste sa-l ridice in slavi pe Basescu, "omul politic curajos" fara de care Romania cu siguranta s-ar da de ceasul mortii. E drept, mitul curajului presedintelui nostru nu e de ieri de azi iar Elena Udrea nu da nicidecum un exemplu de originalitate in demersurile ei slugarnice. L-a avut drept sufleur tocmai pe Basescu care ne explica mai lunile trecute, priponit tocmai la Eforie Nord, cum este el unul dintre politicienii curajosi ai Europei, deoarece s-a luat la tranta cu statul social. Stiti dumneavoastra, statul acela in Constitutia caruia sta scris, ca de altfel in toate constitutiile statelor europene, ca principala indatorire a lui este aceea de a-si proteja si ocroti cetatenii. De a le oferi certitudini, siguranta si locuri de munca. Prin contrast, ceilalti presedinti sunt niste terchea berchea fricosi din simplul motiv ca n-au imbratisat si ei principiile unui stat dupa chipul si asemanarea lui Basescu: nu al cetatenilor ci al presedintelui! Un stat anti-social, un stat care abdica de la insasi ratiunea sa de a fi: aceea dea deservi interesele cetatenesti.
Daca n-ar fi atat de revoltator pentru bunul simt, ar fi cu siguranta amuzant sa privesti cum Elena Udrea lauda cu atata ravna curajul si barbatia lui Basescu. Dar, deoarece cunosc atat de bine realitatile si durerile cu care se lupta zi de zi romanii, nu pot sa nu ma gandesc cu amar: halal curaj!
Pot sa stiu si eu cine anume a fost chemat sa achite nota de plata a "curajului" domnului Basescu? Dupa ce te-ai vazut cu sacii in caruta, dupa ce ai furat si ai impartit pomeni pe la toate administratiile locale portocalii care au dovedit ca au vana de hoti, poti sa tai in stanga si-n dreapta din pensiile si salariile romanilor de rand si sa te dai curajos! Dupa ce Boc a indesat sumedenie de bani pe gusa unui puscarias ca Apostu, poate striga plin de curaj "Prudenta! Prudenta!". Ca doar asa e de bon ton la FMI!
Stim, dumnealui si de altfel intreg PDL-ul sunt jucatori adevarati! Ne-au dovedit-o din plin in numeroase randuri. Dar sunt jucatori la cacialma iar scorul nu a fost niciodata zero la zero, asa cum lasa Udrea sa se inteleaga. Din pacate, romanii au iesit constant in minus asa ca ma vad nevoit sa-i adresez ministrului nostru cazut in patima servilismului un indemn la decenta. Am sa fac eforturi sa fiu cat se poate de politicos: Stimata domana Udrea, n-ai vrea dumneata sa-ti iei actorul politic "curajos" si "jucator", sa-ti iei si partidul de hoti flamanzi si sa plecati din tara asta? Sa ne lasati cu necazurile noastre ca avem destul de curatat dupa jaful vostru? Optional, i-ati putea face o vizita de curtoazie lui Apostu, in celula. O fi Basescu mare actoras dar oamenii s-au saturat de fanfaronade si scenete ieftine. Romanii au nevoie profesionalism, de politicieni si specialisti cu capul pe umeri, carora sa le pese intr-adevar de problemele acestei tari! Iar PDL a dovedit din plin ca nu are un astfel de raspuns pentru romani!