"Partidul Conservator ii cere Primului Ministru sa realizeze, prin Corpul de Control, verificari privind cheltuirea banului public la toate ministerele si publicarea rezultatelor obtinute", a declarat liderul conservator, Daniela Popa.
Reprezentantii PC se arata ingrijorati de modul in care sunt cheltuiti banii publici in aceasta perioada si considera ca reducerea salariilor ministrilor cu 20% este doar o actiune de imagine. Aceasta reducere a salariilor ministrilor este infima comparativ cu sumele folosite pentru tot felul de achizitii, care mai de care mai inoportune intr-o perioada de criza, se mai arata in comunicatul de presa
"De asemenea, consideram ca rolul Parlamentului este acela de a legifera si activitatea sa principala nu trebuie rezumata doar la verificarea activitatii ministrilor", a mai declarat Daniela Popa.
Solicitarea Danielei Popa vine dupa ce Elena Udrea ceruse in plenul Camerei Deputatilor constituirea de comisii pentru verificarea celor 9 ministri PSD din Guvernul Boc. Udrea a facut solicitarea ca urmare a faptului ca deputatii PSD au votat alaturi de cei ai PNL pentru consituirea unei comisii dupa modelul Ridzi si pentru Ministerul Turismului, unde sunt semnale ca banul public este risipit.
PC face parte din Alianta politica PSD+PC, participand la coalitia de guvernare prin sprijinul in plan parlamentar. PC are in actualul Legislativ 1 senator si 4 deputati, inglobati in grupurile parlamentare ale PSD. In total, cei 5 parlamentari PC reprezinta cam 1% din Legislativ.