Senatorul PSD Vasile Dancu a anuntat ieri la Timisoara ca pregateste mai multe barometre de opinie pentru studiul vietii urbane, astfel incat cei care ocupa functii publice in marile orase sa fie evaluati dupa criterii reale, si nu dupa "gargara politica". Vasile Dancu a explicat ca, atunci cand cineva isi va asuma conducerea orasului, se va putea vedea, cand a preluat postul, "ce indicatori a avut, iar peste un timp daca a progresat sau, dimpotriva, a regresat".
Senatorul PSD a precizat ca indicatorii pe baza carora va fi facuta evaluarea vor fi cuprinsi intr-un studiu complex, care va fi realizat in premiera la Timisoara, dupa care proiectul-pilot va fi aplicat si in celelalte orase ale tarii. El a spus ca "este vorba de o baza de date rezultata din anchete de perceptie asupra populatiei pentru a vedea ce inseamna si pentru cetatean calitatea vietii intr-un oras".
Dancu a subliniat ca "politica urbana nu se face numai prin gargara politica, ci si prin date reale". El a conchis ca proiectul-pilot va purta denumirea "Observator Timisoara" si ca in doua luni vor aparea si primele date legate de calitatea vietii urbane din oras. (N.N.)