Conservatorii nu s-au decis inca daca vor sustine sau nu o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu deoarece pina in momentul de fata conducerea PC a fost preocupata mai mult de promovarea unor proiecte de legi ce fac parte din lista promisiunilor facute electoratului in 2004. Altfel spus, pecistii sint mai degraba interesati de realizarea propriilor obiective decit de rasturnarea unui guvern si instalarea altuia. In plus conservatorii au precizat ieri si ca nu au avut cum sa discute despre sustinerea unei eventuale motiuni, asta pentru ca, pina ieri la ora prinzului, PD nu depusese la Parlament mult trimbitata motiune de cenzura.

"Pina acum nu a fost depusa motiunea de cenzura si, deci, nu s-a putut discuta despre ce pozitie va avea PC in aceasta directie. De trei zile PD spune ca 'miine dimineata' va depune motiunea de cenzura. Daca motiunea va fi depusa joi sau vineri, probabil ca la sedinta Biroului Politic de luni se va lua o decizie", a declarat ieri purtatorul de cuvint al PC, deputatul Bogdan Ciuca.

In ceea ce priveste discursul tinut de Traian Basescu in plenul Parlamentului, conservatorul Bogdan Ciuca ne-a spus ca presedintele si-a pastrat atitudinea care i-a adus suspendarea. "Discursul nu a adus nimic nou. Presedintele are aceeasi atitudine. Si subiectele tratate de el au ramas neschimbate", a mai declarat Bogdan Ciuca.