Circulatia prin centrul municipiului Craiova a fost paralizata mai bine de doua ore, din cauza Crosului Sanatatii, dupa ce municipalitatea a decis sa inchida circulatia, in loc sa schimbe locul de organizare a manifestarii sportive.
Sute de autoturisme s-au deplasat cu viteza melcului prin zona centrala, intre orele 10.00 si 13.00, dupa ce Politia Rutiera a inchis strada A.I.Cuza, de la intersectia cu strada Aries pana la semafoarele de pe strada Unirii. Fara sa stie prea bine ce se intampla, unii soferi injurau de mama focului, injuriile fiindu-le adresate in primul rand agentilor de circulatie care blocasera drumul. "Ce mama naibii fac acolo, de nu dirijeaza circulatia, sa se poata circula mai repede?!", striga o femeie, aflata la volanul unei Nubira.
Alti conducatori auto, care printr-o minune reusisera sa-si pastreze calmul, in conditiile circulatiei de-a dreptul infernale, ii intrebau pe politisti ce se intampla. Raspunsul agentilor de circulatie venea imediat: "E cros, in fata primariei. N-avem ce face, primarul a dat dispozitie sa se inchida circulatia, asa ca am inchis-o. De ce n-or fi organizat crosul in parc ori pe hipodrom, nici eu nu stiu. De-asta se circula atat de greu".
Disperati, la randul lor, de infernul care se crease mai ales in intersectii, politistii s-au grabit sa dea drumul la circulatie, putin dupa ora 12.30, apoi s-au angrenat in dirijarea traficului.