Siteul www.pdlsenat.ro informeaza ca PDL a solicitat procedura de urgenta pentru Legea pensiilor, trimisa la reexaminare de presedintele Basescu. Liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Radulescu (foto), a anuntat marti, la finalul sedintei Biroului Permanent al Senatului, ca democrat-liberalii vor solicita in plenul de miercuri urgentarea dezbaterilor referitoare la cererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a legii privind sistemul unitar de pensii.
"Dezbaterea din Biroul Permanent a fost indelungata si, in final, nu logica, ci votul, a transat aceasta chestiune. Drept urmare, maine (miercuri - n.r.), in plen, vom relua solicitarea procedurii de urgenta pe aceasta lege", a anuntat Radulescu.
El a precizat ca democrat-liberalii sustin in continuare ca singurul articol din lege asupra caruia Parlamentului sa formuleze un nou punct de vedere sa fie cel referitor la varsta de pensionare. Liderul grupului parlamentar al PDL din Senat a mai sustinut ca termenul stabilit de BP al Senatului pana la care comisia pentru munca va trebui sa intocmeasca un nou raport legii pensiilor este prea lung.
"Presedintele a trimis legea inapoi cerand o gandire asupra posibilitatii de a se reveni asupra varstei de pensionare la femei de la 65 la 63 de ani. Este vorba de un singur articol, de fapt, este vorba de o singura cifra. Presedintele comisiei de munca a propus un termen de doua zile, apoi a cerut un termen de o saptamana, considerand ca acest termen este absolut suficient pentru pronuntare. Reprezentantii PSD, PC si PNL au cerut, insa, un termen de aproximativ trei saptamani si asta dupa negocieri. (...) Partidele care sustin Guvernul s-au pronuntat deja si parerea noastra este formata. Ideea de reducere a varstei de pensionare la femei este o idee buna", a declarat Radulescu.
Cristian Radulescu a explicat ca, in opinia democrat-liberalilor, parlamentarii din opozitiei doresc sa prelungeasca discutiile pe marginea legii privind sistemul unitar de pensii, "pentru a pastra privilegiile parlamentarilor, care sunt cuprinse in legea veche".
"Ei nu urmaresc modificarea acestei legi. Credem ca aceasta chestiune intereseaza mai putin partidele din opozitie care tin la pensiile speciale ale parlamentarilor si ale altor categorii", a mai sustinut liderul grupului parlamentar al PDL.