Agerpres informeaza ca presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, in replica la afirmatia liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit careia daca motiunea de cenzura pe care opozitia se pregateste sa o depuna va trece, premierul nu ar trebui sa fie de la PSD, ci un independent, ca nu persoanele sunt importante.
"Nu persoanele sunt importante. Putem stabili dupa aceea. Dupa ce omoram ursul, vedem ce facem cu blana lui", a spus Ponta, dupa ce a participat la sedinta Departamentelor PSD, desfasurata la sediul partidului din strada Ion Ionescu de la Brad.
Liderul PSD a mai spus ca actiunea de suspendare a sefului statului, Traian Basescu, va fi introdusa dupa ce presedintele va promulga legea adoptata prin frauda.
"Nu cred ca s-a razgandit cineva ca aceasta lege a fost promulgata prin frauda", a afirmat Ponta.
In ceea ce priveste Legea pensiilor, Ponta a sustinut ca judecatorii de la Curtea Constitutionala nu vor analiza modul fraudulos de adoptare a legii si a aratat ca acest act normativ a fost solicitat de Fondul Monetar International, insa acordul nu prevedea adoptarea acesteia prin fauda.
"Noi vorbim de modul fraudulos in care a fost adoptata Legea pensiilor. Curtea Constitutionala nu este nici Parchet, nici procuratura, nici institutie penala. De asta am depus separat plangerea penala impotriva Robertei Anastase", a mai spus presedintele PSD.