Crin Antonescu, vicepresedintele PNL si-a lansat miercuri candidatura pentru colegiul senatorial 2 din sectorul 1, la o cafenea din Piata Dorobanti, alaturi de echipa de campanie si de sustinatorii sai politici, Sorin Oprescu, Ludovic Orban si Andrei Chiliman.
Crin Antonescu a declarat ca votul uninominal este un prilej pentru Romania sa scape si de cei corupti, si de cei incompetenti, de intriganti si de impostori. "Este un prilej sa dam de aceasta data o putere si un prestigiu suplimentar celor alesi si sta in buna masura in mana electoratului roman ceva ce ne dorim cu totii, si anume reformarea clasei politice. Cred ca in ciuda tuturor rezervelor care s-au exprimat in legatura cu Legea electorala modificata, exista toate premizele pentru ca odata cu aceste alegeri parlamentare sa facem un pas important catre o clasa politica, catre o prezenta parlamentara si catre o institutie parlamentara in consecinta, de alta calitate, de o calitate mult mai buna", a spus el.
Antonescu a mai aratat ca vine in acest proiect cu speranta si cu ideea foarte exacta ca nu se poate sa servesti comunitatea decat intr-o formula de colaborare fara fisura, cu ceea ce inseamna administratia locala.
Dupa aceasta declaratie, Antonescu i-a introdus pe doi dintre sustinatorii ai sai, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu si primarul sectorului 1 Andrei Chiliman.
Sorin Oprescu a declarat ca a venit la cafenea pentru a-l sustine pe Crin Antonescu, nu in calitate de primar, ci de prieten, mentionand ca a venit "singur", asa cum a facut liberalul in momentele cand avea nevoie de el.