Crin Antonescu a declarat, la Realitatea Zilei, ca a ales sustinerea lui Mircea Geoana "pentru ca a sta deoparte mi se pare la fel de nefolositor ca a-l sustine pe Traian Basescu".
"Oricum in aceasta campanie electorala sunt implicat inca de ieri, cand Traian Basescu a vorbit mai mult despre mine decat despre contracandidatul sau, Mircea Geoana.
Sunt implicat deja in aceasta campanie. E datoria mea sa ma implic sa fac ceva cu voturile alegatorilor mei", a mai spus liberalul, apreciind ca discutiile cu PSD se desfasoara la nivel principial.
"Nu-l priveste pe domnul Basescu ce vor face alegatorii mei cu voturile", sustine Crin Antonescu.
"Am vorbit cu PSD despre niste principii. Iesind din cursa sunt in fata unor posibilitati. Sa-l sustinem pe Traian Basescu, sa-l sustinem pe Mircea Geoana sau sa stam deoparte. Am ales sa-l sustinem pe Mircea Geoana, pentru ca a sta deopartre mi se pare la feld e nefolositor ca a-l suszine pe Traian Basescu", a sustinut Antonescu.
Intrebat daca o sa-i plece niste primari sa il sustina pe Traian Basescu, presedintele PNL a declarat ca "cei care fac campanie pentru Traian Basescu, se duc cu Traian Basescu", vor fi dati afara din partid".
"Sunt tentat sa fiu mai sever si, pana la urma, asta prevaleaza. Am suferit si eu in campania asta. Am pierdut si eu dou sau trei procente, dar se prea poate ca Basescu sa cumpere la bucata politicieni si primari liberali. Dar perspectiva de durata pe care noi o dam in aceste zile va fi un stimulent foarte bun pentru primarii liberali sa stea acolo unde sunt si sa nu se implice in campania electorala", a precizat Antonescu.