Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Antena 3, ca presedintele Traian Basescu are interesul ca PNL sa intre la guvernare doar pentru a nu mai face opozitie actualului Guvern, insa liberalii nu vor accepta acest plan.
El i-a replicat astfel sefului statului, care a spus, recent, la B1Tv, ca asteapta inca intrarea PNL la guvernare, potrivit Mediafax.
Antonescu a apreciat ca presedintele Romaniei vizeaza distrugerea opozitiei si nu "ameliorarea Guvernului", precizand ca Basescu nu i-a "ciuriuit" pe liberali, care nu vor accepta planul acestuia.
"Problema domnului Basescu nu e aceea ca Guvernul Boc nu e un guvern bun, si ca ar dori sa-l amelioreze cumva cu o participare liberala sau a altora, ci ca exista inca, in ciuda tuturor demersurilor, pe toate planurile pe care le face, o opozitie firava, deseori neinspirata, cu probleme si la noi, dar mai ales la PSD. Marele interes al domnul Basescu pentru intrarea noastra la guvernare si asta nu voi putea accepta eu niciodata, este acela de a nu mai fi noi in opozitie. Pe Emil Boc eu nu-l vad atat de repede inlaturat de Basescu, dar ar putea fi inlaturat doar in doua situatii: din cauza strazii, la figurat sau la propriu, si pentru ca sa poata disloca ceva din opozitie. Traian Basescu cu noi are ce are, si nu atat cu PSD", a spus liberalul.
El a subliniat ca Traian Basescu nu i-a "ciuriut" inca pe liberali.
"Dincolo de incercarea mea de a spune ca nu ne-a ciuriut, e foarte adevarat ca ofensiva e majora", a adaugat Antonescu, precizand ca declaratia sa de la Ramnicu Valcea privind pregatirea liberalilor de a intra la guvernare in orice moment, nu are legatura cu "planurile" sefului statului in acest sens.
"Nu exista nicio legatura, fireste, intre eventualele planuri ale domnului Basescu si afirmatia mea", a spus Antonescu la Antena 3.
El a reiterat faptul ca daca vreodata Traian Basescu se va gandi ca este nevoie de un guvern care sa faca ceva pentru Romania, liberalii vor sta de vorba pe acest subiect, dar nu "intr-o combinatie" menita sa serveasca drept instrument prin care presedintele sa se debaraseze "de o anumita grupare din PD-L sau ceva de genul acesta".

Guvernarea PD-L = incompetenta, dezordine, ilegalitate, clientelism, nepotism pe cele mai inalte culmi

Pe de alta parte, Antonescu a criticat faptul ca presedintele, "responsabil si preocupat, chipurile, de reformarea statului" nu e scandalizat deloc de faptul ca Guvernul si PD-L "au adus incompetenta, dezordinea, ilegalitatea, clientelismul, nepotismul pe cele mai inalte culmi", ci se arata preocupat de sistemul de vot pe lista din interiorul formatiunii democrat-liberale.
"Presedintele foloseste o iesire la rampa pentru a-si mai descarca putin of-ul impotriva liberalilor si al meu si il preocupa faptul ca in PNL si probabil in PD-L sunt alegeri de un tip si nu de altul. Pe cine pacaleste presedintele Basescu plangandu-se in fata lui Radu Moraru de ceva ce face domnul Emil Boc? Adica e cineva in Romania care crede ca domnul Basescu vrea un lucru in PDL si nu se poate pentru ca nu vrea domnul Boc? (...) Asta e inca o data o dovada de cinism, si cred ca mesajul nu a fost dat pentru a pune la cale vreo o conspiratie cu mine sau cu cu cine s-o nimeni impotriva lui Emil Boc. N-a ajuns domnul Traian Basescu sa aiba nevoie de aliati impotriva domnului Boc", a spus Crin Antonescu.
Liberalul a mai spus ca mesajul transmis de Traian Basescu privind formarea unui Guvern cu PNL este adresat liberalilor "precum senatorul Berca, care sa gaseasca o justificare pentru a pleca din partid, si nicidecum pentru a convinge PNL ca il da afara pe domnul Boc pentru a face loc liberalilor".
"Noi nu avem nevoie de locul domnului Boc pe care nu-l poate ocupa decat domnul Boc sau eventual niste voci mai mici din PD-L, care sunt la rand", a conchis liderul PNL.