DeCeNews : PNL loveste Guvernul Ponta cu motiune de cenzura

Crin Antonescu, a declarat, marti, la capatul sedintei Biroului Politic National al PNL, ca liderii liberali au votat in favoarea depunerii unei motiuni de cenzura impotriva guvernului "Ponta-Ghita-Hunor".
Conducerea liberala a hotarat ca la nivelul grupurilor parlamentare ale partidului sa fie pregatit textul unei motiuni de cenzura pana la 30 aprilie.
"Asa cum am anuntat, daca pana la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la masurile angajate si prin programul de guvernare si prin declaratiile premierului si prin ceea ce impreuna am anuntat, si anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator si neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o motiune de cenzura. Pana in 30 aprilie textul acestei motiuni de cenzura va fi pregatit de catre grupurile parlamentare", a spus Antonescu, citat de Mediafax.
Cu privire la a doua cerinta a liberalilor, neimpozitarea profitului reinvestit, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat luni intr-un interviu acordat Reuters ca ar putea fi realizata incepand cu luna iulie.
El a fost intrebat cum va depune PNL o motiune de cenzura de vreme ce numarul parlamentarilor liberali a scazut sub minimum necesar pentru astfel de demers, mai precis sub o patrime din numarul total al parlamentarilor.
Intrebat daca este dispus sa negocieze cu PDL si PMP, Antonescu a aratat ca nu-l deranjeaza daca voturile vin "din orice directie".