Vicepresedinte PNL, Crin Antonescu a atacat joi liderii PD-L, acuzandu-i de demagogie si oportunism, reprosandu-le presupusele intalniri cu PSD, in diverse localuri din Bucuresti. "Negocierile nu au inceput in mod oficial. Au inceput in diverse localuri si din punctul nostru de vedere este relevant ceea ce face in aceste zile Partidul Democrat. Cu toate ca in seara alegerilor si in prima zi dupa aceste alegeri, reprezentanti ai Partidului Democrat au vorbit insistent si demagogic despre victoria dreptei, despre interesul unei coalitii de dreapta, despre compatibilitatea programelor de dreapta, vedem foarte limpede din tratativele purtate de reprezentantii PD cu cei ai PSD, in diverse localuri publice din Bucuresti, ca se discuta acolo orice, mai putin programul de guvernare, mai putin culoarea ideologica" a declarat Crin Antonescu.
El a tinut sa sublinieze ca PD-L-ul nu este un partid de incredere, caruia nu ii pasa decat de guvernare. "Dreapta sau stanga sunt doar vorbe, si istoria doctrinara a acestui partid o dovedeste, ca atunci cand discuta despre un guvern nu ii intereseaza decat impartirea unor posturi, cine este prim-ministru, cine ia Internele, cine cu cine mai face diverse combinatii de interese care nu au nimic de-a face cu prezentul si cu viitorul. Partidul Democrat ramane acelasi partid de oportunisti si pentru care singurul interes este de a veni la guvernare cu oricine, in orice conditii, sub orice forma", a spus Antonescu.
Vicepresedintele PNL a dat de inteles ca negocierile cu PD-L nu mai reprezinta o prioritate: "Aceste partid (PD-L n.r.) nu prezinta credibilitatea necesara pentru a putea fi considerat un partener politic in general si cu atat mai putin un partid de dreapta".