Inpolitics : Criza din USL, depasita. Crin: "Mergem mai departe"

Discursul parlamentar al liderului PSD - in numele USL - Victor Ponta provoaca un scandal de proportii in interiroul aliantei, dupa ce pesedistul a folosit un ton considerat prea bland la adresa noului premier si chiar a a anuntat sprijinul USL pentru 15 proiecte politice, desi parlamentarii aliantei sunt in greva.
Discursul lui Ponta a produs stupefactie la PNL, astfel ca liderii partidului au programat o sedinta de urgenta la care sa se decida solicitarea de explicatii oficiale din partea liderului PSD.
De asemenea, s-a solicitat convocarea de urgenta, tot azi, a unei sedinte a conducerii USL, pentru a se pune lucrurile la punct. Nervii liberalilor sunt intinsi la maxim, mai ales ca, in ultimele zile, Ponta a abordat un discurs tot mai vizibil contrastant cu cel al lui Antonescu, ceea ce a dus la nasterea unor pronuntate suspiciuni. Vom reveni.

UPDATE Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut apel joi la toti liberalii, precum si la partenerii de alianta, in care a spus ca are "deplina incredere", sa nu uite "nicio secunda" cu cine se bat.
"USL are obligatia si misiunea de a reprezenta oamenii care nu pot fi pacaliti cu solutia oferita joi de actuala Putere", a declarat, intr-o conferinta de presa, liderul PNL.
El a explicat ca liberalii au decis sa nu participe la sedinta de investire a noului Guvern, colegii din PSD si PC au fost de acord, iar presedintele PSD Victor Ponta a considerat ca totusi ar fi mai bine ca liderii USL sa mearga in Parlament pentru a-si spune punctul de vedere.
"Nu ne potrivim stilistic cu suflul discursului domniei sale (Victor Ponta - n.r.)", a spus Antonescu despre interventia in Parlament a presedintelui PSD, exprimandu-si insa credinta ca fondul pozitiei politice ramane comun, potrivit Agerpres