Liderul PNL, Crin Antonescu, a apreciat, duminica, la Piatra Neamt, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze daca dezvaluirile ziaristului Sorin Rosca Stanescu despre afacerile familiei Basescu se vor confirma.
"Nu stiu cat de adevarate sunt dezvaluirile despre afacerile familiei Basescu. I-as cere presedintelui Romaniei sa spuna ca nimic din ceea ce spune Sorin Rosca Stanescu nu este adevarat. Daca e asa. Daca nu e asa ar trebui sa demisioneze", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa.
Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Bailesti, ca, asa cum a promis, va face la momentul potrivit precizari legate de situatia fratelui sau, Mircea Basescu.
Intr-un comunicat transmis, joi, de Presedintie, se preciza ca presedintele Traian Basescu constata ca in ultimele zile unii politicieni si persoane asociate acestora desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii si spune ca va explica la momentul oportun ce e in spatele "manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului".
Ziaristul Sorin Rosca Stanescu a sustinut, pe site-ul personal, ca fratele spresedintelui, Mircea Basescu, ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibil alaturi de o persoana pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectata de legaturi cu organizatii teroriste si aflata in vizorul Interpol.
Stanescu afirma, intr-un material publicat, luni, pe site-ul www.sroscas.ro, ca afacerea a constat in exportarea ilegala a cinci vapoare incarcate cu explozibil care ar fi trebuit sa fie distrus la o unitate militara din Valcea. Afacerea ar fi fost musamalizata - scrie Rosca Stanescu - de institutiile statului roman la comanda presedintelui Traian Basescu, in acest scop fiind folosite scandalurile legate de retinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu si de furtul de arme de la Ciorogarla.