Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, afirma ca liderii PDL pleaca din Bucuresti, din zonele in care nu au nicio sansa si se ascund sa candideze prin Banat, spunand ca "e nedemn pentru un lider national de partid cum este Vasile Blaga sa vina sa se ascunda in spatele lui Alin Popoviciu".
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, joi, intr-o conferința de presa, la Timisoara, ca lideri ai PDL aleg sa candideze pentru mandate de deputati si senatori in judete din vestul tarii unde au mai multe sanse.
"Daca am fi corecti, am spune ca se ascund (liderii PDL - n.r.), ca pleaca din Bucuresti, din zonele in care nu au nicio sansa si se ascund pe aici, pe la noi prin Banat, pe unde mai spera, pe la Popoviciu (Alin Popoviciu este deputat in Colegiul 5 din judetul Timis - n.r.), pe la Arad, la Gheorghe Falca. Marii lideri nationali ai acestui partid au venit in vestul tarii, toti, deodata, asa ca pe vremea lui Ceausescu, sa fie mai aproape de granita ca doar-doar poate sa sara peste. Acum, paradoxal, traim vremuri similare, dar din alt punct de vedere. Toti vin prin vestul tarii unde mai au cate o insula, mare - mica. Sigur, la Arad e putin mai mare decat cea de la Timis, dar eu cred ca e nedemn pentru un lider national de partid cum e Vasile Blaga sa vina sa se ascunda in spatele lui Alin Popoviciu", a declarat Sarbu.
Intrebat de ce nu va candida in acelasi colegiu cu Vasile Blaga, Ilie Sarbu a raspuns ca nu e sarcina lui sa se "bata" cu Blaga.
"Nu e sarcina mea sa ma bat cu Blaga, daca as fi lider de partid national, m-as bate cu Blaga acolo. Nu e normal sa venim noi sa-i haituim prin tara, sa candidam unde candideaza ei", a afirmat Ilie Sarbu.
Liderul PDL, Vasile Blaga, a fost invitat de organizatia judeteana a partidului sa candideze la Senat intr-un colegiu din Timis, reprezentanti ai formatiunii sustinand ca ar fi vorba de Colegiul 3, care se suprapune cu Colegiul 5 pentru Camera Deputatilor si care in acest mandat este reprezentat de Alin Popoviciu.
Ilie Sarbu, pe de alta parte, va candida pentru un nou mandat de senator in colegiul pe care il reprezinta si acum in Parlament, Colegiul 4.