Chiar si dupa ce PDL-istii s-au plictisit sa mai sustina aberatii

Andrei Chiliman continua atacurile la adresa lui Antonescu si a conducerii PNL in media portocalie. Ce plan are MRU cu Chiliman. Filiala PNL sector 1 nu este "una dintre cele mai puternice din tara".
Chiliman contina atacurile...
"Vreau explicatii de ce s-au semnat hartii care pun in pericol statul de drept (...) Eu nu tranzactionez principiile statului de drept, principiile liberale cu nimeni (...) Eu nu plec din PNL decat exclus. Ma voi lupta pentru ca PNL sa revina pe linia traditionala, la principiile si valorile pe baza carora s-a infiintat (probabil dl Chiliman nu stie ca la inceputuri, liberalii erau de stanga, de unde si denumirea de "rosii" - n.a.).Toate actiunile lui Crin Antonescu din ultimele 7-8 luni au fost facute pentru un scop personal, puterea, functia de presedinte. Crin Antonescu manevreaza destul de bine conducerea partidului, sunt destule interese la mijloc, o functie colo, una dincolo, influente intr-un minister, in altul. La conducerea PNL nu mai e un nivel de principii, ci unul de nivele personale. Asa cum el e in stare sa distruga democratia, asa sunt si ei gata sa accepte anumite toane ale lui Antonescu". Daca aceste afirmatii ar fi fost rostite (asa cum s-a intamplat incepand din luna iulie 2012) de lideri PDL sau Traian Basescu, nu ar fi fost tratate decat ceea ce si sunt: teme de propaganda electorala. Dar cand aceste afirmatii vin de la un fruntas liberal, este clar ca acesta urmareste ceva. Un amanunt ce nu trebuie trecut cu vederea: afirmatiile de mai sus si multe altele pe aceeasi tema au fost facute de Andrei Chiliman la postul portocaliu B1 TV, unde a aparut pentru a doua oara in decurs de 5 sau 6 zile.
...si se prefigureaza o incercare a unui nou "2006"
Deloc surprinzator, MRU a declarat marti, public, ca ii asteapta in Forta Civica pe Andrei Chiliman si C.P. Tariceanu. Nominalizarea lui Tariceanu in aceasta "afacere" are un alt scop, in schimb, in ceea ce-l priveste pe Chiliman, surse din PNL ne-au declarat ca "se incearca repetarea evenimentelor din 2006", cand s-a infiintat initial asa-zisa platforma "reformista" din PNL (Stolojan-Flutur-Stoica), dupa care aceasta s-a transformat in partid politic, PLD, ulterior gruparea fiind inghitita de PD. Acum scenariul este putin modificat. Chiliman joaca rolul "reformistului". O "platforma" este greu de "inventatt" acum in PNL, iar Chiliman nici macar nu are anvergura unui Stolojan, Stoica sau Flutur. Se incearca trecerea directa la alta formatiune politica, FC, care acum ar trebui sa joace rolul fostului PLD. Strategia pusa la cale in laboratoarele din Cotroceni si Modrogan a fost insa ghicita de conducerea PNL si, din aceasta cauza nu s-a propus luni, in BPC, excluderea sa din PNL. Chiliman face tot posibilul ca sa fie exclus din PNL inainte de Congres si (se) spera sa traga dupa el mai multi membri ai PNL. Numai ca situatia nu mai este cea din 2006 si, oricum, in afara de un grup mic de fideli, din linia a doua si a treia, nimeni nu-l va urma pe Chiliman. Tot conform sursei citate, se preconizeaza in situatia ipotetica a unui implant liberal, ca FC sa-si schimbe denumirea. Sunt mai multe variante: Forta Liberala, Forta Civic Liberala sau Forta Liberal-Consevatoare.
De cand au "devenit" Antonescu si PNL "nefrecventabili"
In luna aprilie a acestui an, conform protocolului USL, PSD avea 3 candidati la primariile de sector, iar ACD (PNL+PC), tot 3. PNL avea de ales sa depuna candidaturi in sectorul 1 (protocolul prevedea ca primarii in functie din USL devin automat candidati) si avea de ales intre primariile sectoarelor 2 si 6. Andrei Chiliman a militat vehement pentru candidatura lui Dan Cristian Popescu in sectorul 2. Calculand unde sunt sanse mai mari, conducerea PNL a decis sa aiba candidat in sectorul 6. S-a considerat ca Neculai Ontanu este greu de batut, el avand o "masina de vot" foarte bine pusa la punct in sectorul 2. Alegerea "centrului" s-a dovedit inspirata, PNL castigand Primaria Sectorului 6. De aici a plecat supararea lui Chiliman, care a inceput sa-l atace sistematic pe Antonescu si deciziile conducerii centrale. In timpul campaniei pentru referendum, Chiliman trimite - prin intermediul presei - o scrisoare loctiitorului lui Antonescu in PNL, pe o tema similara mesajelor agresive si manipulatoare de campanie ale PDL/Basescu. Inaintea alegerilor parlamentare, Chiliman s-a opus vehement candidaturii conservatorului Dumitru Pelican in colegiul 2 Senat, din sectorul 1. Pentru a se evita un scandal inainte de parlamentare, conducerea centrala i-a facut pe plac lui Chiliman si, dupa mai multe permutari, l-a plasat pe Pelican intr-un colegiu din sectorul 2. La prezentarea candidatilor USL din sectorul 1, Andrei Chiliman a mai lansat un atac, iar de la inceputul acestui an ii ataca aproape zilnic pe Antonescu si conducerea PNL, utilizand pana la virgula temele propagandei portocalii.
In 2008, Chiliman a demontat corturile lui Bogdan Olteanu
Nu este pentru prima oara cand Andrei Chiliman face opinie separata in PNL. In 2008, Chiliman nu a vrut in ruptul capului ca presedintele Camerei Deputatilor de atunci, Bogdan Olteanu, sa candideze intr-un colegiu din sectorul 1. Mana dreapta a lui Chiliman, Vlad Moisescu, a motivat halucinant decizia lui Chiliman prin faptul ca Olteanu nu a participat la sedintele filialei in 2008. Liderul PNL de atunci, C.P. Tariceanu, s-a certat cu Chiliman si in final a impus candidatura lui Olteanu. Totusi, in precampanie, cand a initiat o actiune de promovare civica, din ordinul lui Chiliman, angajatii Primariei Sectorului 1 au demontat toate corturile ridicate de Bogdan Olteanu in sprijinul actiunii civice promovate.
"Pomul" laudat nu este chiar asa de bogat
De ani buni de zile, Andrei Chiliman sustine ca filiala PNL sector 1 din Bucuresti este una dintre cele mai bune din tara, iar cea a Capitalei, cea mai puternica. (Filiala de sector a fost controlata incepand cu anul 2004 de Chiliman prin intermediul lui Vlad Moisescu, iar cea municipala - unde a fost presedinte intre iunie 2009 si pana in aprilie 2012 - a fost intr-un fel supervizata in perioada in care a fost condusa de Ludovic Orban.) Daca ne uitam la cifre, vedem ca lucrurile nu stau chiar asa.
La alegerile locale din 2008 avem chiar o situatie inedita la nivelul sectorului 1. Andrei Chiliman a "tras" foarte tare pentru el - a castigat turul I si turul II pentru primaria de sector. La votul "politic", atat pentru Consiliul Local al sectorului 1, cat si pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti (ne referim aici la "contributia" sectorului 1 - n.a.), PNL s-a clasat invariabil pe locul 3, cu multe voturi in minus fata de Chiliman. (Spre exemplu, diferenta dintre voturile obtinute de candidatul PDL la primaria de sector si voturile PDL la Consiliul local este mult mai mica, iar voturile din sector ale PDL pentru CGMB sunt chiar mai multe decat ale candidatului partidului de la sectorul 1.) Nu in ultimul rand, candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, s-a clasat in sectorul 1 tot pe locul 3. La o filiala care se considera printre "cele mai puternice", o astfel de situatie nu se intalneste.
La alegerile parlamentare din 2008, la Camera Deputatilor, in sectorul 1, rezultatele au fost mai mult decat modeste, Ludovic Orban, Daniel Budurescu si Bogdan Olteanu - cu adversari de "doi bani" - au obtinut scoruri mai mult decat modeste, prinzind mandate de pe locurile 2, respectiv 3. Pentru alegerile locale si parlamentare din 2012, este dificil de contabilizat performanta PNL in sector, pentru ca s-a mers sub formula USL.

Primarie Sector 1 2008
Andrei Chiliman (PNL): 24.333 (36.30%)
Razvan Murgeanu (PDL): 23.440 (34,97%)
Daniel Tudorache (PSD): 11.115 (16.58)
Consiliul Local Sector 1 2008
PDL - 21.638 (32,57%)
PSD - 16.106 (24,24%)
PNL - 14.847 (22.35%)
CGMB 2008 - voturi sector 1
PDL - 24.068 (36,40%)
PSD - 15.466 (23,39%)
PNL - 12.184 (18.43%)
Primar general voturi din sector 1 2008
Vasile Blaga (PSD): 20.958 (31,13%)
Oprescu Sorin (indp.): 19.332 (28,71%)
Ludovic Orban (PNL): 10.479 (15.56%)