Eurodeputatul Mircea Cosea a confirmat ca s-a afiliat grupului Identitate, Traditie, Suveranitate (ITS), de extrema-dreapta, din cauza marginalizarii sale in PNL. Totodata, el a declarat ca nu se va inscrie in PRM, ci va activa ca independent.
Mircea Cosea a spus ca este membru al ITS, ceea ce va insemna ca-si va da demisia din grupul politic al liberalilor din Parlamentul European, ALDE. El va fi insa un eurodeputat independent, nu se va inscrie in niciun partid politic si a precizat ca va participa atat la lucrarile grupului independentilor, cat si la cele ale ITS. "Nu am primit niciun raspuns de la independenti, acolo e ceva mai complicat, ca nu stii niciodata cu cine sa vorbesti", a mai spus Cosea, expriman-du-si optiunea pentru ITS. Bruno Gollnisch, liderul grupului de extrema-dreapta din Parlamentul European - Identitate, Traditie, Suveranitate (ITS) - anuntase marti in exclusivitate pentru Agentia NewsIn afilierea eurodeputatului liberal roman Mircea Cosea la grupul sau politic. "Domnul Cosea va parasi grupul liberal pentru a se alatura grupului nostru", a spus Bruno Gollnisch intr-un interviu pentru NewsIn, adaugand ca in acest moment numarul membrilor ITS nu mai este la limita, adica 20. Liderul ITS considera ca alaturarea fostului liberal la grupul de extrema-dreapta este justificata de atitudinea foarte critica pe care acesta o are la adresa PNL.

"Nu e un pacat asta, e chiar necesar"

Eurodeputatul roman a subliniat ca mass-media a conturat o imagine falsa si nefavorabila grupului politic ITS. "Nu e un grup extremist, xenofob si in niciun caz de extrema-dreapta. In conditiile actuale, ale integrarii a 27 de tari in UE, in acest sistem integrat de piata unica, ITS incearca sa apere interesele nationale ale fiecarei tari. Nu e un pacat asta, e chiar necesar", a argumentat fostul liberal. Cosea si-a anuntat plecarea din PNL in ianuarie, comunicandu-i-o direct presedintelui partidului Calin Popescu-Tariceanu. Cauzele acesteia "nu tin, in niciun caz de doctrina partidului", preciza Cosea. "Este pur si simplu sentimentul pe care il am in ultimele luni - o jumatate de an ca sunt total izolat in partid. Este o totala lipsa de comunicare intre mine si factorii de decizie ai partidului, o lipsa de comunicare pe care o consider absolut nejustificata, pentru ca nu am cerut absolut nimic partidului, n-am cerut ca sotia mea sa fie secretar de stat, cum au facut altii, ci sa colaborez cu ministrii nostri la problemele care au aparut la UE", a explicat el.