PRM si PNG-CD au semnat un pact electoral, prin care vor sa colaboreze "exemplar" la alegerile europarlamentare. Mai mult, George Becali nu exclude o viitoare fuziune, dar numai in cazul in care rezultatele la alegeri vor fi bune.
"Practic, vor fi doua partide, dar un singur electorat", se arata in documentul semnat de Corneliu Vadim Tudor si George Becali.
Potrivit documentului, "electoratul comun al PRM si al PNG-CD are datoria morala, fata de prezentul si viitorul acestei tari, fata de statutul Romaniei de tara membra a Uniunii Europene, sa ii voteze pe candidatii PRM".
PNG-CD va sustine Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor in alegerile pentru PE, asigurandu-i toate conditiile si tot sprijinul logistic pentru accederea cat mai multor candidati in Parlamentul European.
"Prezentul pact electoral se constituie in preambulul unei colaborari viitoare mai ample si de lunga durata", se mai arata in documentul ce asigura colaborarea celor doua formatiuni politice.
PRM a cheltuit 200.000 de euro in campania pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. Jumatate din acesti bani au fost donati de George Becali.
Daca Vadim si Becali devin europarlamentari, ceea ce este posibil si probabil, partidul care va rezulta din fuziune ar putea juca o carte interesanta in Parlamentul European, pe fondul existentei a doua state romanesti in Europa - Republica Moldova si Romania.