Purtatorul de cuvant al PPRM, deputatul Dumitru Avram, a anuntat sambata ca liderii grupurilor parlamentare PPRM din Senat si Camera Deputatilor ii solicita lui Corneliu Vadim Tudor sa revina in fruntea partidului. Realegerea in functia de conducere a lui Vadim este solicitata si de Organizatia Tineretului Popular Romania Mare (OTPRM), precum si de Organizatia de Femei a partidului, care propun si revenirea la denumirea de PRM.
Liderul Grupului parlamentar PPRM al Camerei, Lucian Bolcas, a precizat ca Vadim ar obtine, la alegerile anticipate, un rezultat net superior fata de cel pe care l-ar obtine partidul sub presedintia lui Corneliu Ciontu. “Suntem in partid un grup de traditionalisti care tinem la denumirea initiala a partidului, PRM“, a spus Lucian Bolcas. El a subliniat ca trebuie oficializata revenirea in functie executiva a lui Vadim Tudor. Desi sceptic cu privire la afilierea partidului la marea familie populara, Bolcas a adaugat ca nu vor intrerupe raporturile cu grupul parlamentar al PPE din PE.
Corneliu Vadim Tudor a declarat ieri ca este de acord sa revina in functia de presedinte al partidului si cu revenirea la denumirea anterioara a formatiunii sale politice. El a sustinut ca a avut o conventie cu cativa dintre reprezentantii de frunte ai PPE, de la Bruxelles, sa faca “un pas strategic lateral“ pana la semnarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, din 25 aprilie 2005, dupa care sa revina in fruntea partidului. “Aceasta semnare a avut loc, asa ca acum imi reiau functia de presedinte fondator al partidului, cu atat mai mult cu cat alegerile anticipate vor avea loc, cu siguranta, in acest an si, fara prezenta mea, partidul ar putea avea soarta PNTCD“, a spus presedintele de onoare al PPRM.