Corneliu Vadim Tudor, seful unui partid extraparlamentar (PRM) il acuza pe Patriarhul Daniel ca si-a vandut sufletul Satanei, facand campanie electorala pentru Traian Basescu, seful statului santajandu-l pe inaltul ierarh cu un dosar de Securitate. In oficiosul de partid,"Tricolorul", Tribunul sustine ca Patriarhul Daniel s-a aflat in spatele organizarii sfintirii Bisericii din curtea Palatului Cotroceni, eveniment la care cateva mii de crestini, veniti buluc de pretutindeni, s-au calcat in picioare pentru a intra in lacasul de cult din curtea Administratiei Prezidentiale.

Boc, Videanu, Daniel - intilnire de taina la Patriarhie

"Totul a fost pus la cale in urma cu 2 saptamani, cu concursul Patriarhului Daniel. In noaptea de vineri spre sambata, Daniel a dormit acasa la sora lui mai mica, Floare Visan, de pe Str. Tepes Voda. Sambata seara, a fost chemat, de urgenta, la Patriarhie. Era cam pe la orele 19:30. Acolo il asteptau Emil Boc si Adriean Videanu. A avut loc o sedinta - de fapt, un veritabil comandament electoral, in care Patriarhul Daniel a fost rugat, pe un ton mieros (dar, de fapt, totul era o actiune de corupere cu bani si de santaj) sa-i mobilizeze pe preotii din intreaga tara, pentru a-l vota pe Basescu, pentru continuitate, pentru stabilitate etc. Cat despre santaj, ce sa mai vorbim - e vorba de Dosarul de Securitate, dar si despre alte chestii, asupra carora nu vrem sa insistam, de jena", acuza Vadim.

"Patriarhul Teoctist i-a facut, pe bani, campanie lui Iliescu"

Tribunul mai sustine ca, in vara anului 2001, intr-o discutie privata, Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei, i-a povestit cum Patriarhul Teoctist s-a angrenat in campania electorala pro-Iliescu in schimbul primirii unor fonduri pentru ridicarea Catedralei Neamului. "Daniel ii marturisea presedintelui PRM, dupa o cina pe care o luasera impreuna la Strasbourg, cum si-a vandut Patriarhul Teoctist sufletul Satanei, facand propaganda electorala, pentru turul II al alegerilor prezidentiale din decembrie 2000, in favoarea lui Ion Iliescu, in schimbul unor promisiuni banesti (tot pentru Catedrala), venite de la Viorel Hrebenciuc, Razvan Theodorescu s.a. Iti amintesti, Preafericite?", il intreaba Tribunul pe Patriarh.
Intrebarea lui Vadim vine cam tarziu si e nerespectuoasa pentru un credincios adevarat, mai ales ca unul dintre cei acuzati, Patriarhul Teoctist, e demult in cer. Corneliu Vadim Tudor uita preceptul biblic "Nu judeca pentru a nu fi judecat".