Liderul PRM, C.V. Tudor, a primit ieri minute suplimentare din partea grupului PSD, pe langa cele 23 pe care le avea alocate, pentru a-si prezenta discursul. El a vorbit pe larg despre actiunile lui Traian Basescu, aducand in discutie istoria sociologiei, imaginea finala din filmul Zorba Grecul, romanul lui Marin Preda "Morometii".
Presedintele PRM a spus, in discursul sau ca Traian Basescu nu numai ca a incalcat Constitutia, dar si spiritul public si a aratat ca se mira ca seful statului, fost marinar de cursa lunga, "se imbata cu apa chioara", crezand ca este iubit de cetateni. "Traian Basescu este terminat, si nu prin vointa noastra, ci prin vointa lui Dumnezeu", a afirmat liderul PRM, adaugand ca ceea ce i se intampla acum acum lui Basescu este o "dovada cum lucreaza Tatal ceresc".
Liderul PRM a tinut sa atribuie sefului statului ipostaze de tipul: juca geamparale intr-o bodega, i-a bagat in spital pe consilierii sai, a aruncat cu scrumiere si documente in colaboratori, iar marea sa slabiciune este Elena Udrea". Tudor a aratat ca Traian Basescu si-a tratat prietenii ca niste slugi, mentionand in acest sens ca seful statului "i-a bagat in spital" pe consilierii sai, generalii Sergiu Medar si Constantin Degeratu. "Un marunt maior de la Anvers sa-i trateze pe generali ca pe niste slugi netrebnice?", a intrebat retoric Vadim Tudor.
Vadim Tudor s-a referit si la consilierul de stat Stana Anghelescu, care a fost data afara inainte ca sotul acesteia sa se sinucida si a spus ca Basescu a aruncat cu "scrumiere si documente" in toti consilierii sai. Natura conflictuala a lui Traian Basescu este dublata de natura sa infractionala, a mai spus liderul PRM, acuzandu-l pe seful statului in dosarul Flota, de implicare in mafia din tara, cu sotii Elena Udrea si Dorin Cocos, cu Dumitru Bucsaru, Virgil Cristea, Stefan Radulescu si "mafia de la Golden Blitz".
"Eu nu-l urasc pe Traian Basescu, nu-i suntem dusmani, ci adversari. Incercam un sentiment de compasiune. Traian Basescu este un om sfarsit din punct de vedere politic", a adaugat C.V. Tudor. La final, el l-a rugat pe Nicolae Vacaroiu ca, atunci cand va fi presedintele Romaniei, sa-l avanseze pe Traian Basescu la gradul de colonel. "Sa aiba si el o satisfactie", a adaugat liderul PRM. Interventia s-a incheiat in acelasi ton: "Adio, si un praz verde!". (C.C.)