Presedintele Partidului Popular (PP), Corneliu Ciontu, a acuzat PRM si PD ca ar fi facut presiuni politice asupra Curtii de Apel Bucuresti cu privire la inregistrarea formatiunii sale, in termenul prevazut de lege, si a avertizat Puterea ca va apela la oficialii europeni pentru rezolvarea acestui caz.

Fostul peremist Corneliu Ciontu, actualul lider al PP, si-a exprimat ieri nemultumirea fata de cum decurge procesul de inregistrare a partidului sau si a acuzat Curtea de Apel de abuz in ceea ce priveste fixarea termenului de 30 martie pentru pronuntarea tribunalului. Ciontu l-a acuzat pentru acest abuz pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, care, "in loc vegheze asupra legilor, viseaza la pachete de legi". Mai mult, el sustine ca tergiversarea inregistrarii partidului este cauzata de "interminabilele contestatii exotice" depuse de PRM, dar si de acutele presiuni politice ale actualei guvernari.
La randul sau, avocata Liliana Poenaru, membra a PP, a declarat ca "30 martie este un termen excesiv de lung", care incalca termenul legal de 15 zile prevazut de Legea partidelor politice si chiar articolul 40 din Constitutie, privind libera asociere a cetatenilor. Ea a spus ca "asupra Curtii de Apel s-au facut presiuni de catre PD", care doreste "sa se cunune cu PNL" si sa pastreze liber culoarul popular.
Pe de alta parte, Ciontu a anuntat ca nu are de gand sa se inscrie in alt partid pentru ca este "deputat in Parlamentul Romaniei si reprezentantul PP"si ca respecta decizia colegilor sai parlamentari, care plecasera o data cu el din PRM, de a-l lasa singur in fata constituirii noului partid.

Avertisment catre Putere

Fostul lider al PRM le-a solicitat presedintelui Romaniei Traian Basescu, garantul Constitutiei, ministrului Justitiei Monica Macovei si presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Galca,
sa-si exprime public pozitia fata de abuzurile prezentate. Corneliu Ciontu a avertizat actuala Putere, potrivit unui comunicat de presa, ca, daca nu se va actiona in aceasta situatie, "fiecare europarlamentar va avea pe masa dosarul PP" si a asigurat ca acest caz va fi "dezbatut de grupul PPE in Parlamentul european". "Este un caz pentru care clauza de salvgardare poate fi activata", a subliniat Ciontu.