Voxpublica.realitatea.net informeaza: Dan Duca: Live. Congresul PDL.
• 15:52. Elena Udrea: "Sala a hotărat: Emil Boc presedinte!" Omagii premierului... Ioan Oltean se declara un om fericit. Si invoca iarasi "broscoiul" PSD. "Uitati-va ce barbati candideaza la sefia PDL. Unul si unul. Niciun partid nu a realizat o asemenea performanta." Sustinatorii lui Boc domina sala. Gheorghe Flutur ridica tonul. Nu la sala, ci la Opozitie. Emil Boc: Ii multumesc lui Victor Ponta ca a reusit sa distruga PNL. Masa presei la congresul PDL. Multumiri organizatorilor.
• 14:30. Emil Boc isi sustine motiunea. Presedintele PDL isi face practic bilantul mandatului de premier.
• 14:12. Toader Paleologu isi prezinta motiunea. Starneste zambete de simpatie in sala. "Multumesc de asemenea colegilor din Opozitie pentru ca au spus vorbe frumoase despre mine. Sa le Dumnezeu obiceiul. Le multumesc celor care mi-au dat sfaturi. Peste tot lumea m-a sfatuit sa candideze si la alte functii in BPN. Daca castig cumva la toate cele patru functii in BPN am de gand sa le cumulez. Vreau sa le multumesc si celor care m-au sfatuit sa renunt. Asta inseamna ca au mare grija pentru mine. Asa tot renuntand la candidaturi, as avea sanse sa fiu un iubit portar in Modrogan." Mi-as dori sa am doi vicepresedinti de la domnul Boc si doi de la domnul Blaga. Si i-as vrea si pe amandoi in BPN. Eu sunt L-ul din PDL. Eu am fost de dreapta facut, nu nascut. E important sa facem politica de dreapta cu oameni de dreapta. Partidul asta nu trebuie sa fie un club al barbatilor de varsta a doua.
• 14:04. Dupa o pauza ne(meritata) in care s-a socializat pe holuri, reincepe balul. Cei trei candidati sunt poftiti pe scena.
• 13:21. Organizatorii conventiei isi continua hartuiala la adresa presei. Dupa ce au lasat presa scrisa si electronica sa stea in sala in picioare, mai nou nu vor sa lase jurnalistii sa intre in holul in care pedelistii isi beau cafeaua si inghit o portie de cartofi prajiti. La o adica, iti chiar pun mana in piept Sa presupunem ca esti unul din intelectualii PDL, numiti de Emil Boc intr-o functie publica. Ce sa faci in timpul discursului sefului Guvernului? Directorul stiintific de la IICCMER, Mihai Neamtu, are raspunsul: mananci
• 13:17. Pedelistii au obosit. Dupa drumul lung din teritoriu si dupa petrecerile de aseara, au luat o pauza rapid la conventie. Golita sala, ceva bate la ochi. Nu portocaliul, pentru ca ala lipseste, ci rosul. Rosul scaunelor.
• 12:40. Vorbeste Emil Boc, care isi prezinta raportul de activitate. "Am salvat tara de la dezastru. PDL a scos Romania din recesiune".
• 12:38. Nu doar pedelistii au venit la conventie. Ci si niste rate. Care s-au facut comode pe pajistea din curtea Palatului Parlamentului.
• 12:00. Presedintele Traian Basescu a plecat de la Conventie. Vorbeste liderul UDMR Kelemen Hunor.
• 11:10. Nu stiu cum se face dar pedelistii i-au bagat pe moguli in imnul partidului. Daca nu va vine sa credeti cititi urmatoarele versuri: "Vintu’ bate, apa trece, pietrele raman.". Glumite matinale. E ora 11, 10 si a inceput Conventia PDL. E momentul in care se pune totul pe masa. Cutitele, mandatele, scaunele.
• Imnul national a avut o soarta mai proast a decat cel al PDL. "Banda" s-a rupt, undeva pe la mijloc. Brusc.
Iubita nespus in PDL, dupa cum o stim, presa nu are scaune in sala. Ma rog, nici pedelistii s-au cam inghesuit, numai ca nimeni probabil nu s-a deranjat sa se gandeasca la cati oameni pot intra in sala A.I. Cuza din Parlament. Asa ca jurnalistii de la agenti, site-uri si ziare, stau in picioare.
• Aplauze pentru presedintele Traian Basescu.
"Bine v-am regasit. Trebuie sa recunosc ca atunci cand ne-am despartit aveati 13%. Acum ati trecut prin multe alegeri, ati fost si la 35%. Ati devenit un partid mare. Acum sase ani ii predam stafeta actualului presedinte Emil Boc. Vreau sa imi aduc aminte cu placere de acel moment si vreau sa va multumesc tututor si presedintelui Emil Boc ca nu m-ati dezamagit. Dar sase ani au trecut, ati guvernat, ati fost si in opozitie, sunteti alt partid, unul cu mai mari responsabilitati. Acum aveti si presedintele Romaniei si Guvernul.
Ati avut o guvernare extrem de grea, o Romania in criza. Nu a fost singura in aceasta criza, ci a fost afectata ca toate celelalte tari ale lumii. Unii spun ca am iesit din recesiune, destul de tarziu. Poate. Desi am intrat in criza mai tarziu decat altii. Dar suntem una din tarile care au iesit cu cele mai micicosturi din criza. Cu cele mai mici imprumuturi, finantari. Ne-am creat conditiile pentru o relansare economica solida. Sunt opinii in partid pentru o reducere a vitezei transformarilor, pentru o incercare de recuperare a unui electorat pe care nu il mai aveti. Va spun deschis un singur lucru: Daca va opriti, pierdeti. Continuati! Romania are nevoie de ce ati inceput sa faceti. Statul roman nu mai este acelasi ca in momentul in care ati intrat la guvernare. Sistemul de salarizare s-a modernizat. Educatia se reformeaza. Sistemul de pensii s-a asezat pe criterii corecte. Ati introdus noua legislatie a muncii care da sanse unei mobilitati pe piata fortei de munca. Dupa ce ati facut aceste lucruri, a va opri este cea mai mare eroare. De aceea in calitate de sef al statului va cer sa contnuati procesul de transformare al statului.
Romanii au inceput sa inteleaga ce ati facut. Romanii au inteles ca inainte de a avea o Romania sociala, ai nevoie de o Romanie performanta. Alternativa la a continua este simpla: sa va opriti. Adica jumatati de masura. Romania nu mai suporta jumatatile de masura. Misiunea voastra e sa le duceti la capat. Doar daca mergeti pana la capat, veti castiga.
Sunteti partidul care ati facut cel mai mult bine Romaniei, desi nu ati stiut sa o explicati. Nu mai mergeti la televiziuni nepregatiti. Trebuie sa va inarmati cu rabdarea sa va documentati, nu sa pareti niste copii chemati acolo sa fiti batuti.
Priviti mai atent la criteriile de integritate atunci cand promovati oameni.
Va multumesc pentru sprijinul pe care mi l-ati dat intr-o lupta care parea pierduta. Sa nu va induca in eroare nici trustul domnului Vintu, pe asta nou cum il cheama... Ghita, in fine, Voiculescu.
Eu cred ca in acest an vom avea o crestere mai mare de 1,5%, adica cea estimata. E un succes al romanilor ca am iesit din recesiune. Eu le cer scuze romanilor ca a fost nevoie sa luam aceste masuri dure.
V-as spune tare multe. Oricat de independent ar trebui sa fie un presedinte, el nu isi poate la indeplinire mandatul de a duce tara prin criza, daca nu are un parteneriat. Parteneriatul meu e cu dumneavoastra.
Aveti obligatia ca diseara dupa ce se numara voturile sa ramaneti impreuna.
In sala asta am avut o mare satisfactie, dar si mare insatisfactie. In aceasta sala am castigat in 2001 presedintia partidului, in fata lui Petre Roman si a Simonei Marinescu. Dar am si o mare insatisfactie, cel pe care l-am invins, atunci cand i-am intins mana, mi-a intors spatele.
Ii multumesc lui Theodor Stolojan, lui Adriean Videanu, lui Radu Berceanu care desi raman in partid, au considerat ca generatia lor trebuie sa lase loc generatiei mai tinere. Din pacate nu mai candideaza nici Liviu Negoita. Multumesc, Liviu"
Aplauze!