AGERPRES : Senatul a aprobat efectuarea unui control de catre Curtea de Conturi la mai multe Consilii Judetene

Plenul Senatului a aprobat, in sedinta de joi, proiectul de hotarare privind efectuarea unui control de catre Curtea de Conturi la mai multe Consilii Judetene.
Senatorii au aprobat acest proiect de hotarare cu 68 de voturi pentru, doua impotriva si 11 abtineri. In timpul sedintei Biroului Permanent de saptamana trecuta, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a solicitat ‘‘intrarea imediata in functiune‘‘ a Comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din perioada 2009-2012.
‘‘Liderul grupului parlamentar PSD, domnul Ilie Sarbu, a cerut sa intre imediat in functiune acea comisie de ancheta care a fost infiintata mai demult, pentru a vedea care a fost activitatea de la institutia pentru restituirea proprietatilor‘‘, a precizat chestorul democrat-liberal al Senatului, Radu Berceanu, la acel moment.
Acesta a adaugat totodata ca si senatorul PNL Dan Radu Rusanu a adus in discutie, in timpul sedintei conducerii Senatului, posibilitatea de a solicita Curtii de Conturi sa efectueze mai multe controale suplimentare la mai multe consilii judetene. ‘‘Domnul Dan Radu Rusanu a solicitat sa cerem Curtii de Conturi, in conformitate cu Regulamentul Curtii de Conturi, care spune ca Senatul sau Camera Deputatilor pot cere efectuarea unor controale dincolo de controalele obisnuite pe care le are in plan Curtea de Conturi. Au cerut control la Consiliul Judetean Suceava, Consiliul Judetean Dambovita, Primaria Deva, Primaria Craiova, Primaria Ploiesti si Primaria Hateg‘‘, a adaugat Radu Berceanu.